Culinaire fietstochten

15/07/15 om 13:32 - Bijgewerkt op 22/07/15 om 17:19

Onder de noemer 'Smakelijk Strappen' organiseert de toeristische regio 'Noordertuin van Antwerpen' vier fietsroutes die tegelijk een culinaire verkenningstocht zijn.

Culinaire fietstochten

Genieten van lekker eten en ontspannen fietsen in een landelijke omgeving. Dat is kortweg het concept van 'Smakelijk Strappen', dat dit jaar al voor de zesde keer in de Noordertuin van Antwerpen wordt georganiseerd.

Het systeem is simpel: op je uitgekozen fietsroute houd je vier keer halt voor een eetmoment. Je begint met een koffie en versnapering of een aperitiefje. Op het volgende adres neem je dan het voorgerecht, nadien het hoofd- en het nagerecht.

Dit jaar is er keuze uit vier lusvormige tochten. De fietslus in Essen loopt over 46 km, maar doet aan de andere kant van de grens ook even Bergen op Zoom, Wouw en Hoogerheide aan. Langs de route tussen Kapellen en Stabroek maal je in totaal 42 km af. De tocht tussen Brecht en Brasschaat is 29 km lang. Tot slot fiets je tussen Wuustwezel en Kalmthout over 40 km.

"Smakelijk Strappen" loopt nog tot en met 30 september (niet op 15 augustus). De routes zijn niet elke weekdag mogelijk. De juiste details staan duidelijk vermeld in de algemene infobrochure. Om deel te nemen, koop je eerst de gewenste routebrochure aan in een toeristisch informatiekantoor. Een routebrochure met maaltijdvouchers kost 35 euro per persoon.

De vouchers zijn enkel geldig in de deelnemende horecazaken. Er mag slechts 1 voucher per horecazaak gebruikt worden (tenzij anders weergegeven in de routebrochure per lus). Dranken zijn niet inbegrepen en worden ter plaatse afgerekend. Groepen van meer dan 6 personen moeten vooraf reserveren bij de horecazaken van hun keuze.

Meer informatie vind je op de website.

Culinaire fietstochten