Creativiteit in de kijker

16/11/17 om 14:00 - Bijgewerkt op 17/11/17 om 13:41

Twee evenementen plaatsen volgend weekend creativiteit in de kijker: Bazar Magiek is een lokaal initiatief, de Dag van de Ambachten wordt nationaal georganiseerd.

Creativiteit in de kijker

Elisabeth Leenknegth, alias Elisa Lee, is een van de deelnemers van Bazar Magiek. © Stefanie Faveere

Bazar Magiek

Voor de vierde keer op rij geeft La Petite Fabriek, een eventlocatie bij Doornik, een weekend lang 'carte blanche' aan eigenzinnige artiesten en creatieve ambachtslieden uit onze grensregio. Deze editie wordt wellicht nog straffer dan de vorige, met nog meer unieke producten van lokale ontwerpers en makers die uitblinken in originele creativiteit, authenticiteit en duurzaam vakmanschap. Deelnemers zijn onder meer Les Lampes Zozor, Redopapers, Elisa Lee en La femme Garniture.

Bazar Magiek vindt plaats op zaterdag 25 (vanaf 15 uur) en zondag 26 november (vanaf 10 uur). Het volledige programma vind je op de website.

Dag van de Ambachten

Bijna 700 Belgische ambachtslieden zetten een dag lang de deuren van hun atelier open voor bezoekers. Overal in het land kan je kennismaken met hun knowhow en hun passie. Er zijn de 'traditionele' ambachten als keramiek draaien, edelsmeden, hout- en steenbewerking, weven en glasblazen. Daarnaast doen ook een aantal innovatieve beroepen hun intrede, zoals een fabrikant van maatbrillen of van beeldjes op basis van 3D- printing.

De 11de Dag van de Ambachten vindt plaats op zondag 26 november. Alle praktische informatie en de lijst met deelnemende ambachtslui vind je op de website.

Op zoek naar nog meer ideeën voor een dagje uit? Koop de nieuwe Nest! Het decembernummer ligt nu in de winkel.