Brussel weer in de ban van de landbouw

30/11/11 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Bron: Knack Weekend

Het 'Internationaal Salon voor Landbouw, Veeteelt, Tuin en Groene Zones', beter bekend als Agribex, opent van 6 tot 11 december de deuren op de Heizel.

De landbouwbeurs Agribex is in de eerste plaats bedoeld voor de land- en tuinbouw, maar de vele dieren, de indrukwekkende machines en de sfeer van het platteland trekken telkens weer talloze nieuwsgierigen buiten de sector. De serieuze liefhebber van hobbydieren, tuinen en groen kan hier immers eveneens de ogen uitkijken, maar ook gezinnen met kinderen maken van het bezoek aan deze internationale landbouwbeurs een daguitstap. Je vindt hier talloze firma's, maar ook scholen, overheidsinstanties, organisaties en bewegingen. Kortom: iedereen die in België iets met land- en tuinbouw en aanverwante sectoren te maken heeft, is hier.

Agribex 2011 is ingedeeld in drie zones, elk met hun demonstraties en exposanten: Akkerbouw, Veeteelt en Tuin & Groene Zones. Gastregio is dit jaar Duitstalig België. In deze streek speelt de landbouw een centrale economische rol, maar dit is ook het gebied waar bijzondere streekproducten en erg landelijk toerisme vooropstaan.

Agribex loopt van 6 tot 11 december in Brussels Expo (6/12 is voor professionals). Uitgebreide en overzichtelijke informatie over deze grote landbouwbeurs, met inbegrip van een evenementenkalender, ticketverkoop en mogelijke voordelen voor bezoekers vindt u op de website van Agribex.