Boerderij- en neerhofdieren

21/08/13 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

Bron: Knack Weekend

Op de Levend Erfgoed Expo maakt u kennis mat oude rassen, van duif tot paard.

Boerderij- en neerhofdieren

Op 25 augustus organiseert Steunpunt Levend Erfgoed voor de zeventiende keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck van Wachtebeke. Een hoogdag voor onze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Al twintig jaar zet Steunpunt Levend Erfgoed zich in voor het behoud van de lokale, en vaak bedreigde, cultuurrassen van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Vaak bezitten deze levende monumenten een schat aan genetisch materiaal die binnen de moderne fok- en landbouwmethoden verloren dreigt te gaan. Tijdens de Levend Erfgoed Expo kunnen jong en oud gratis kennismaken met deze dieren, van duif tot paard.

Met logistieke steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het Eiland in het domein Puyenbroeck omgetoverd tot een kleurrijke verzameling van honderden boerderij- en neerhofdieren. Naast de tentoongestelde hoenders, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, schapen, honden, runderen en trekpaarden, worden ook tal van dieren te koop aangeboden. Er zijn keuringen van lokale boerderijdieren, demonstraties met Belgische hondenrassen, huifkartochten, plattelandseducatie, live muziek, oude ambachten, een hoefsmid, en nog veel meer.

Tijdens deze editie van de Levend Erfgoed Expo wordt ook het nieuwe Levend Erfgoed Leerpad voorgesteld aan het publiek. Het leerpad bestaat uit bijna 100 aantrekkelijke informatieborden met foto's en duiding van al onze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Alle praktische informatie vindt u op de website www.sle.be.

Onze partners