Bloesems en bloemen

02/04/14 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:44

Bron: Knack Weekend

Het is vroeg lente dit jaar en dus staan de bloesems volop in bloei. Net als de bloembollen. Twee evenementen om volop van te genieten.

Bloesems en bloemen

Bloesemfeesten Haspengouw. © Toerisme Sint-Truiden en Toerisme Limburg

1/ Bloesemfeesten

Haspengouw bloesemt in april en dat wordt een maand lang in de kijker gezet met fruitige en kleurige activiteiten in de omgeving van Sint-Truiden. Een bloesemtoerbus brengt je langs de bloeiende plekjes in de streek, en ook te voet of per fiets worden er tochten georganiseerd. Daarnaast openen verschillende fruitbedrijven hun deuren voor publiek: in de schaduw van de boomgaard krijgen bezoekers een rondleiding bij een gratis stuk fruittaart en een streepje live muziek. Op vrijdagavond zorgen vuurpotten en fruitverhalen voor een sfeervolle wandeling in een boomgaard.

Bloesemfeesten, april, Sint-Truiden, Limburg. Meer info op de website van Toerisme Sint-Truiden of van de bloesemfeesten.

2/ Bloemententoonstelling Floralia Brussels

De tentoonstelling Floralia Brussels is dit jaar aan haar elfde editie toe, en het belooft wederom een spektakel te worden van kleuren en geuren. Op het 14 hectaren grote domein werden onder meer een tapijt van wilde druifhyacinten, een hart van verschillende tulpensoorten en een kleurrijk labyrint aangelegd. In de grote serre stelt bloemsierkunstenaar Hans Danko elke vrijdag een nieuw arrangement van snijbloemen samen. Het ontwerp en de aanleg worden zoals elk jaar verzorgd door de Nederlandse bloemenproducenten Maarten en Pieter Bakker.

04/04-08/05, 10-18 uur, Kasteel van Groot-Bijgaarden, Isidoor Van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden. Meer info op de website.

Onze partners