Bloesem & Oogst-app

12/04/16 om 09:58 - Bijgewerkt om 10:17

De bloesemmaand is begonnen en dat merk je. De bloesems aan de fruitbomen in de fruitstreek van Limburg lokken een zee van toeristen. Toerisme Limburg maakt je bezoek gemakkelijker met de Bloesem & Oogst-app.

Bloesem & Oogst-app

© Guy van Grinsven/Studiopress BV-Maastricht-NL

De applicatie voorziet je van filmpjes, wandel- en fietsroutes, logeeradresjes en een fruitkalender met tientallen activiteiten. Je kan niet alleen je bezoek naar de fruitregio plannen, je kan ook een blik achter de schermen werpen. Tientallen fruitbedrijven, veilingen en wijndomeinen openen immers hun deuren voor rondleidingen, muziek en animatie.

Een fietsroute uitstippelen kan door de applicatie te linken met de nieuwe Fietsparadijs Limburg-app. Wandelroutes staan rechtstreeks op de Bloesem & Oogst-app. Zo vind je er bijvoorbeeld de Fruitqueeste, een ontdekkingstocht tussen de fruitbomen waar kinderen op zoek kunnen gaan naar speciale vogelkastjes.

Behalve een nieuwe applicatie vind je op hun website ook een online Bloesemmeter. Aan de hand van foto's vind je er de actuele stand van de bloesems in de fruitstreek.

Je kan de app downloaden in de Play Store (Android) en de App Store (Apple).

Hanne De Groodt

Bloesem & Oogst-app

Onze partners