Bloemen, kristallen en diamanten

03/09/18 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:36

Voor de derde keer op rij zet Koket Koksijde het centrum van de stad letterlijk en figuurlijk in de bloemen. Thema van deze editie is 'diamonds are forever'.

Bloemen, kristallen en diamanten

© Dirk Van Hove, gemeente Koksijde

Op het Theaterplein staan achttien strandcabines waarin evenveel floristen zichzelf presenteren.

Op het Theaterplein staan achttien strandcabines waarin evenveel floristen zichzelf presenteren. © Dirk Van Hove, gemeente Koksijde

Een bloemenfeest, zo kan je het evenement Koket Koksijde terecht noemen. Net als bij de vorige edities omvat het twee luiken: op het Theaterplein staan opnieuw achttien strandcabines waar evenveel floristen het beste van zichzelf laten zien en in het gemeentehuis kan je de nieuwe bloemencomposities van Jo Pattyn - gemaakt in samenwerking met een heel team van floristen - gaan bewonderen.

Een reuzenzeester uit de onderwaterwereld van 2015.

Een reuzenzeester uit de onderwaterwereld van 2015. © Dirk Van Hove, gemeente Koksijde

Voor de vorige editie creëerde Pattyn een heuse onderwaterwereld met zijn composities. Dit jaar draait alles rond htet thema 'diamonds are forever/diamonds are a girls best friend'. Je mag met andere woorden veel 'blingbling' verwachten met levensgrote kristallen en diamanten in allerlei kleuren. De raadzaal staat dit jaar helemaal in hte teken van 'strandvliegers', een thema dat in elk geval spektakel beloofd.

Koket Koksijde vindt plaats van 7 t.e.m. 10 september. Vr, za en zo open van 10 tot 22 uur; ma van 10 tot 18 uur.