Bio is back!

28/08/14 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Bron: Nest

Bio is lekker én hip. Op de consumentenbeurs Biolicious krijg je tips aangereikt om mee te zijn met de groene hype.

Bio is back!

Biolicious, of nog, bio en delicious ineen. De naam vat de visie van de gloednieuwe beurs treffend samen: biologische producten hebben niet alleen een positieve invloed op lichaam en geest, ze zijn ook nog eens lekker. Op 21 september palmt de consumentenbeurs de ICC in Gent in om geïnteresseerden op weg te helpen naar een gezondere, groenere en natuurlijkere levensstijl.

Bezoekers krijgen een mooi overzicht van het huidige marktaanbod aan de hand van kookdemo's, workshops en lezingen. Zo leer je onder meer glutenvrij koken, wordt het principe van upcycling uitgelegd en krijg je advies op maat voor het bouwen van een eigen bijenhotel.

Op de beurs wordt ook de eerste Biolicious Award Beste Project 2014 uitgereikt. De prijs bekroont een hip, origineel en milieuvriendelijk project met een mogelijk draagvlak voor toepassingen op grotere schaal. Wie liever creatief bezig is achter het fornuis, kon ook een zelfbedacht bio-gerechtje insturen. De origineelste borden krijgen een plaatsje in het kookboek 'Koken door en voor Biolovers', dat speciaal ter gelegenheid van de beurs wordt uitgegeven.

Ook voor de sector is Biolicious een ideale afzet- en reclamemarkt. Bedrijven actief in fairtrade producten, biologische tuinbouw, groene energie en energiezuinig transport komen er terecht bij een uitgebreide doelgroep van alle leeftijden. Onder meer Ecopower, Aqua-Vitae, Green Sleep en Alvito hebben hun standje al gereserveerd. Geïnteresseerde exposanten kunnen een plaats en dossier aanvragen via info@bio-licious.be of via telefoon (zie website www.bio-licious.be).

Biolicious, zondag 21/09, 10-19 uur, ICC Gent, Arteveldeforum, Van Rysselberghedreef 2 bus 1, Citadelpark, 9000 Gent. Info: www.bio-licious.be.