Beleef je eigen Ronde

28/06/13 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Bron: Knack Weekend

Zomertip 3: duik met de fietszoektochten in de Vlaamse Ardennen onder in de wereld van de 100-jarige Ronde van Vlaanderen.

Beleef je eigen Ronde

Een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer nemen we u mee naar het Oost-Vlaanderen, waar de zomer helemaal in het teken staat van de honderdste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen. Vier unieke fiets(zoek)tochten geven je de kans om je eigen Ronde te beleven in de Vlaamse Ardennen!

Zomerfietszoektochten

Het eeuwfeest van de Ronde en de grote schare fans van dit wielerevenement waren voor Toerisme Vlaamse Ardennen en Toerisme Oost-Vlaanderen de aanleiding om vier Ronde-thematochten uit te werken. Die starten en eindigen telkens op eenzelfde locatie: Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse en Zottegem. Tijdens de fietstocht kan je deelnemen aan een leuke zoektocht (nog tot 30 september). Het deelnemingsformulier wordt jouw sleutel om het traject te ontdekken en bovendien maak je kans op een van de vele prijzen.

Tijdens deze fietszoektochten proef je van de hellingen en de kasseien die de Ronde van Vlaanderen al honderd jaar lang beroemd maken. Je kiest voor een korte of lange route, eentje met of zonder hellingen, in functie van de gekozen stad. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en volgt de pijltjes 'Zomerzoektocht' doorheen het groene glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Je geniet van de pracht van de natuur maar ook van het cultuurpatrimonium van de stad en zijn omgeving. Je fietst op je eigen tempo, houdt af en toe eens halt onderweg en bovenal... je geniet!

Hoe deelnemen?

Om deel te nemen, is een deelnemingsformulier vereist. Dat kan van 29 juni tot en met 30 september 2013 afgehaald worden bij de Dienst voor Toerisme in Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse en Zottegem (steeds tijdens de kantooruren). Deelnemen is volledig gratis. Beantwoord de 5 zomerzoektochtvragen en zoek het antwoord op de ludieke schiftingsvraag. Wanneer je alle vragen beantwoord hebt, kan je je deelnemingsformulier deponeren in de urne van de Zomerzoektocht bij diezelfde Dienst voor Toerisme. Is het kantoor reeds gesloten? Deponeer dan je formulier in de brievenbus van deze kantoren. Een deelnemingsformulier biedt voordelen voor maximaal 4 personen van eenzelfde gezin.

Meer info vind je op de website www.toerismevlaamseardennen.be.

Onze partners