Argus fotowedstrijd

12/10/12 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Bron: Knack Weekend

Op 16 november werd de Arguswedstrijd afgesloten. Liefst 8284 inzendingen liggen nu op de jurytafel!

Argus fotowedstrijd

© Yvette Depaepe

Vorige week werd de Argus Fotowedstrijd afgesloten. De jury wacht de zware klus om de bijna 9000 inzendingen te beoordelen en uit te maken wie een van de vele prijzen in de wacht sleept. Voor 14 december valt het verdikt. Vanaf half december worden de beelden die de finale haalden op de website geplaatst. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

De editie 2012

Enkele weken geleden werd het startschot gegeven voor de editie 2012 van de Argus Fotowedstrijd, een wedstrijd die de natuurfotografie en -fotografen van ons land in de kijker plaatst. Met deze wedstrijd wordt de Argus-fotograaf van het jaar bekroond. Maar daarnaast zijn er ook prijzen te winnen in de verschillende categorieën. En daarin worden deze keer enkele nieuwe thema's aangesneden: babydieren, wateroverlast in Vlaanderen, natuur als buur, lucht en verkeer, onderwaterwereld.

De jongereneditie van de wedstrijd focust op onze leefomgeving: wat betekent een leefbare stad voor jou? Wat doe jij voor natuur/milieu? Naast de prijs voor jong talent, zijn er ook hier winnaars in de verschillende categorieën (leefbare stad, groen doen, jij en de Schelde).

Traditiegetrouw wordt er ook een speciale Nest-prijs uitgereikt voor een volledige reportage rond het platteland. Twee jaar geleden kaapte Frederik Buyckx deze prijs weg met een reeks schitterende, krachtige portretten van het buitenleven in de Westhoek. Hoewel de editie 2011 een record aantal inzendingen ontving (11.000 maar liefst) voldeed geen enkele van de ingezonden reportages aan de inhoudelijke en technische vereisten die aan de winnaar van de Nest-prijs worden gesteld. De beste inzending was een knappe reeks van Yvette Depaepe (zie foto's) uit Brugge. Zij ontving hiervoor dan ook een aanmoedigingsprijs.