Arboretum Kalmthout krijgt internationale erkenning

07/10/15 om 12:59 - Bijgewerkt om 13:19

De indrukwekkende bomenverzameling van het Arboretum in Kalmthout krijgt de internationale ArbNet-erkenning.

Arboretum Kalmthout krijgt internationale erkenning

Dat het Arboretum in Kalmthout een bijzondere bomenverzameling bezit, hoeven we je eigenlijk niet te vertellen. Ook in het buitenland worden de inspanningen van het Arboretum gezien en beloond. Dit keer ontvangt de tuin de internationale ArbNet-erkenning.

Het ArbNet Arboretum Accreditation Program is een initiatief van het Morton Arboretum in de Verenigde Staten. Het is een erkenning voor het bereiken van professionele standaarden in het beheer van een arboretum, het ontwikkelen van educatieve programma's en het beschermen van bomen.

Arboretum Kalmthout krijgt nu als tweede Belgische tuin en als vijfde in Europa deze erkenning. De bomenverzameling krijgt het Level III (het hoogste te behalen niveau is Level IV).

Level III arboreta hebben een collectie van minstens 500 houtachtige planten die beheerd wordt door een conservator. Zij wisselen informatie met andere arboreta uit via een collectiedatabank en nemen actief deel aan wetenschappelijke programma's over het conserveren en bestuderen van bomen en planten. Daarnaast is de collectie toegankelijk gemaakt voor publiek en vullen publicaties en een uitgebreid educatief programma de publiekswerking aan.

De vier andere Europese arboreta met deze erkenning zijn Arboretum Wespelaar (Level III), Dendrologicka Zahrada (CZ, Level III), The University of Oxford Botanic Garden & Harcourt Arboretum (UK, Level IV) en Westonbirt, The National Arboretum (UK, Level IV).

Lees meer over: