AnimalZ maakt een beestenboel van Antwerp Expo

03/02/16 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:37

13 en 14 februari wordt Antwerp Expo even ingepalmd door allerlei soorten fauna. Dierenevenement AnimalZ brengt verschillende huisdieren, maar ook exotische soorten zoals een tweekoppige schildpad mee.

AnimalZ maakt een beestenboel van Antwerp Expo

Wie het Valentijns weekend eens op een alternatieve manier wil doorbrengen kan afzakken naar Antwerpen voor AnimalZ, een grootschalig dierenevent. Zij zijn al zeker van de partij: honden, katten, knaagdieren, vissen, vogels en reptielen. Maar je kan er ook kennismaken met wat minder alledaagse soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tijgerpython, de Amerikaanse zeearend, de dwergkaaiman of een tweekoppige schildpad? Dierenbeschermers kunnen op hun twee oren slapen, de veiligheid en het comfort van de dieren staat voorop. Kianga de schildpad wordt zelfs begeleid door haar persoonlijk dokter en professor.

Fijnproevers

Het event wil een leuke mix brengen van amusement, educatie en bewustwording. Zo wil AnimalZ aan het grote publiek laten zien dat dieren levende wezens zijn, die niet allemaal geschikt zijn als gezelschapsdier. Ook je eigen trouwe viervoeter is meer dan welkom. Aan de tientallen kraampjes kan je je hond laten proeven van brokjes, snoepjes en zelfs hondenbier. Natuurlijk zijn er ook eet- en drankstandjes op mensenmaat. Op de ingerichte speelweide kunnen honden (en baasjes) na al die verwennerij even gaan uitrazen.

Nele Kempeneers