Al spelend streken ontdekken

08/08/14 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Bron: Nest

Deze zomertip neemt je mee op avontuur in België en Frankrijk.

Al spelend streken ontdekken

In Dinant en het Franse Bourg-en-Bresse kunnen gezinnen de omgeving op een speelse manier ontdekken. Via interactieve spelletjes word je meegenomen in een avontuur dat je langs mooie plekken in de regio voert.

In Bourg-en-Bresse kan je de held Fifrelin volgen in zes verschillende avonturen met erg uiteenlopende plots. Je kan hem helpen een planeet te redden, op zoek gaan naar een wapen in de middeleeuwse stad of op schattenjacht vertrekken. Je krijgt een aantal spulletjes mee die je nodig zal hebben om het mysterie op te lossen en ieder familielid krijgt zijn eigen rol in het verhaal. Doordat de verhalen allemaal zijn opgebouwd rond de bezienswaardigheden in de streek, ontdek je al spelend de mooiste plekjes.

Ook de smartphone-app Explorabourg+ helpt je de stad op een originele manier te ontdekken. De munten die je ontvangt door virtuele personages te vangen kan je inruilen voor doe-bonnen, die je kan inruilen voor bijvoorbeeld een vlucht in een luchtballon.

In Dinant neemt het avontuur 'De Eed van de Zeven Stenen' je mee in een magische wereld. Op vijf legendarische plaatsen in de streek van de Bovenmaas ga je met je gezin verschillende uitdagingen aan en los je allerlei mysteries op. Naast een zak met spelletjes die je nodig hebt om het verhaal tot een goed einde te brengen, kan je als aanvulling de gratis app downloaden. Je kan ook samen met Quentin de la Marck, het spook van Dinant , op zoek gaan naar zijn moordenaar. Het spook neemt je mee langs tien belangrijke plekken in de stad.

Heb je zin om Dinant of Broug-en-Bresse op een originele manier te verkennen? Kijk dan op de websites www.aupaysdefifrelin.fr of www.dinant-tourisme.com voor meer informatie.