Aardbeienfeesten

17/05/13 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Bron: Knack Weekend

Op 8 en 9 juni viert Hoogstraten het feest van de aardbei. Een gelegenheid om ook de vernieuwde aardbeienroute te verkennen.

Aardbeienfeesten

Hoogstraten mag zich twee jaar lang ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land noemen. Reden om de lokale specialiteit - aardbeien - extra in de verf te zetten met een groots feest op 8 en 9 juni.

Op zaterdag worden de fornuizen opgesteld tussen de aardbeienvelden en de proeftuinen. De beste koks, geassisteerd door leerlingkoks van Hotelschool Spijker, zetten gasten, bezoekers en telers allerlei aardbeienhapjes voor.

Vanaf 19 uur kunnen 100 gasten aanschuiven aan de Lange Tafel voor een feestdis met gastkok Wout Bru.

Verder is er

een kinderkooktafel waar de jeugd aan de slag gaat voor het lekkerste zelfgemaakt aardbeidessertje, de mooiste homa made aardbeiencupcake, de best gekleurde aardbeienplacemats en nog veel meer.

Een aardbeienconfituurwedstrijd waaraan jong en oud mogen deelnemen.

De mogelijkheid om met een vespa de nieuwe aardbeienroute te verkennen.

Op zondag staat een exclusief spektakel op het programma. Tussen 11 en 20 uur gaat gastkok Wout Bru telkens met 22 gasten de lucht in voor een 'Dinner in the Sky', exclusief tafelen op hoog niveau!

U kunt er aanschuiven voor een tweede Lange Tafel, de Ghesellen van de Aardbei treden aan, een reuzenaardbeiballon kiest het zwerk, er wordt opnieuw gekookt in het veld en natuurlijk gaat ook de aardbeienconfituurwedstrijd nog voort.

Alle praktische info vindt u op de website, waar u ook kunt reserveren voor voor de eetfestijnen.

Aardbeienroute

Hebt u daaraan nog niet genoeg, dan is het ook een goede gelegenheid om de vernieuwde aardbeienroute (40 km) af te fietsen. Toerisme Provincie Antwerpen draaide de richting van het traject om, zodat de toppers in Hoogstraten - waaronder het begijnhof en de Sint-Katharinakerk - nu aan het begin van de route liggen. De sfeervolle dorpscentra van Meer en Meerle zijn mee opgenomen in de route. Het kronkelende riviertje de Mark, de Laermolen en het weidse platteland van de Belgisch-Nederlandse grensstreek zorgen voor talloze fraaie plaatjes.

En dan is er natuurlijk de trots van Hoogstraten: de aardbei. De route voert je immers langs aardbeienvelden en serres vol rode vruchten. Onderweg zin om te proeven? Koop een portie aardbeien bij een fruitkraam of haal ze gewoon uit de ... automaat. Kraakvers en bijgevolg onweerstaanbaar. Bovendien biedt de regio plekjes genoeg om u neer te strijken voor een heerlijke picknick.

U kunt de flyer van de route downloaden via de website.