7x bloemen en planten in België

06/04/16 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

April en mei zijn de maanden waarin de meeste plantenbeurzen georganiseerd worden. Wij maakten alvast een lijst met zeven evenementen om je van een vliegende start te voorzien.

7x bloemen en planten in België

Van Kalmthout tot Edingen en van Hombeek tot Ranst. In heel België kan je een bezoek brengen aan één van de vele plantenbeurzen. De perfecte inspiratiebron voor jouw eigen tuin.

1/ Arboretum Kalmthout

Het Arboretum in Kalmthout is voor vele tuinliefhebbers een vaste waarde, en hun jaarlijkse Plantendag een prachtige oude traditie. Dit jaar kan je er op 17 april tussen 10 en 17 uur terecht om de tuin in zijn lentekleedje te bekijken en rond te snuffelen op de plantenbeurs.

Info: www.arboretumkalmthout.be

2/ Tuinbeurs in Edingen

Net over de westelijke grens van de provincie Henegouwen vind je het middeleeuwse stadje Edingen met zijn prestigieus kasteel. Op 8, 9 en 10 april vindt hier de dertiende editie van hun tuinbeurs plaats.

Info: www.archeoexpo.be

3/ Romantisch park in La Feuillerie

Op 23 en 24 april zet La Feuillerie in Celles, Henegouwen, haar romantische park open voor het publiek. Meer dan zeventig gespecialiseerde plantenkwekers zijn van de partij en staan je met raad en daad bij. Thema van deze editie: 'bijzondere bloemen en planten'.

Info: www.lafeuillerie.be

4/ Nationale plantenbeurs

In Hombeek bij Mechelen kan je op 24 april al voor de 26ste keer de nationale plantenbeurs bezoeken. Wat je niet vindt in tuincentra, vind je hier wel, en tegen voordelige prijzen.

Info: www.groenbeurs.be

5/ Plantenbeurs in Aywiers

170 exposanten, een karaktervolle oude abdij en een overvloed aan bloemen en planten: dat is wat de plantenbeurs in Aywiers te bieden heeft. Van 29 april tot 1 mei is het publiek welkom voor een ontspannende dag vol ontdekkingen.

Info: www.aywiers.be

6/ De Tuinkriebelbeurs

De tuinkriebelbeurs staat garant voor een goede dosis tuininspiratie. Tijdens het weekend van 7 mei zet het Vrieselhof in Ranst zijn deuren open voor al wie groene vingers heeft en graag nieuwigheden ontdekt.

Info: www.provincieantwerpen.be

7/ De Tuindagen van Beervelde

Meer dan 200 exposanten verwelkomen je op 6, 7 en 8 mei in het prachtige privépark van Beervelde voor de 55ste editie van de Tuindagen. Het is één van de oudste beurzen van België met een combinatie van decoratie, antiek, ambachten, kinderanimatie en culinaire hoogstandjes. Het thema van dit jaar: La Vie en Rose.

Info: www.parkvanbeervelde.be

Nele Van Rompaey