5 remedies tegen verveling in de paasvakantie

25/02/16 om 10:54 - Bijgewerkt op 28/03/16 om 14:07

'Ik verveel mij, wat gaan we doen?' Een uitspraak die je als (groot)ouder elke vakantieperiode een aantal keer voorgeschoteld krijgt. Tijd dus voor een lijstje met leuke doe-tips.

5 remedies tegen verveling in de paasvakantie

© Jürgen Doom

Veel vrije tijd vraagt om veel inspiratie. Deze zeven tips zijn kind- en Belgisch klimaat vriendelijk:

1/ Océade

Dit zwemparadijs is een aanrader voor jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende glijbanen, aangepast aan hun leeftijd. Deze paasvakantie wordt er zelfs een Duck Trophy georganiseerd. Omdat het niet altijd een paaseierenzoektocht moet zijn, kunnen kinderen hier in een deel van het zwembad gekleurde eendjes vissen en een mooie prijs aan de haak slaan. Mama en papa krijgen de kans om even uit te blazen in de sauna en hammam. Of ga gezellig met de kids mee roetsjen en spetteren natuurlijk!

Océade, Voetballaan 3, Brussel

2/ dinosaurussen spotten

Archeo- en paleontologen in spe (of gewoon kids die gek zijn van dino's) moeten in het Museum voor Natuurwetenschappen zijn. Fossielen zoeken, skeletten vervolledigen en oog in oog staan met een briesende buffel, het kan er allemaal.

Museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29, Brussel

3/ eieren uitblazen

Een fijne namiddag kan je natuurlijk ook thuis beleven, en eieren uitblazen en versieren hoort daar gewoon bij:

Was een rauw ei en droog het goed af.

Maak met een priem of naald een gaatje in de boven en onderkant van het ei. Probeer daarbij ook de dooier open te prikken zodat hij makkelijker naar buiten komt.

Zet je lippen op het gaatje en blaas het ei eruit. (vergeet geen kommetje klaar te zetten!)

Maak de eierschaal schoon en versier hem met verf, pareltjes, glitters, ...

4/ Kabouterspeurtocht

Er zitten kabouters in de Plantentuin van UGent, en als je goed zoekt kan je hun sporen vinden! Op 3 april is er een speurtocht waarbij je takjes, blaadjes, bloemen en zaadjes opspoort. De kaboutertekens wijzen je de weg. Tegelijkertijd is er een algemene rondleiding voor het oudere publiek.

Zondag 3 april 2016, van 10 uur tot 11uur 45

Plantentuin UGent, K. L. Ledeganckstraat 35, Gent

5/ Plopsa indoor Hasselt

Deze paasvakantie is er een speciale gast in Plopsa Indoor Hasselt: kabouter Klus! Met zijn show vol liedjes, mopjes en verhalen fascineert hij alle kinderen. Maartse buien en aprilse grillen kunnen geen roet in het eten strooien tijdens een dagje ravotten in deze prachtige binnenspeeltuin.

Plopsa indoor Hasselt, Gourverneur Verwilghensingel 70, Hasselt

Onze partners