4x fietsen

10/05/12 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

Bron: Knack Weekend

Vier ideeën voor fietsliefhebbers, kort en lang, dichtbij en wat verder weg.

Fietsen is in. Fietsen is leuk en makkelijk: je pakt je stalen ros én weg ben je. Het aanbod voor fietsliefhebbers groeit gestaag. Tal van fietsroutes en -arrengementen zien het levenslicht. Hier presenteren we er ver: twee lekker dicht bij huis en twee in de buurlanden.

Wales

Wales heeft iets waar fietsrecreanten uit ons land ongetwijfeld jaloers op zijn. Namelijk meer dan vijfhonderd km verkeersvrije, kindvriendelijke fietspaden. In de pittoreske landschappen liggen tal van mogelijkheden: georganiseerde fietsvakanties, een groot aanbod aan bewegwijzerde paden, korte uitstappen vanuit een vaste verblijfplaats, heuvelachtige parcours en mountainbiken. Info is te vinden op de website (kijk bij wat te doen/fietsen).

Les etapes du cognac

In de omgeving van Cognac zijn een vijftal fietsroutes uitgezet over trajecten die variëren van 50 tot 100 km. De routes worden bewegwijzerd door middel van verschillende kleuren en leiden van dorp tot dorp. Elk traject heeft een thema: Cognac & wijnranken, Cognac & rivier, Cognac & steen, Cognac & traditie en Cognac, steen & de riviermonding. U kunt er trouwens ook een meerdaagse fietsvakantie van maken. Alle info vindt u op de website.

Mechelen

Toerisme Mechelen en Toerisme Provincie Antwerpen sloegen de handen in mekaar en stelden een fietskaart samen die Mechelen een centrale rol geeft. Deze knooppuntenkaart helpt u om de stad en haar omgeving op twee wielen te ontdekken. Dit resulteert in ongeveer 700 km fietstraject. De kaart bevat tips en nuttige informatie zoals oplaadpunten voor elektrische fietsen en picknickvoorzieningen. Prijs: 5,95 euro. Te koop bij de toeristische dienst of via Toerisme Antwerpen.

Rond abdijen

Met 'Fietsen rond abdijen in België en Nederland' (19,95 euro, Uitgeverij Davidsfonds) heeft u een handige fietsgids in handen waarin twaalf tochten staan beschreven, die u voeren langs bekende en minder bekende abdijen: Achel, Villers-la-Ville, Chevetogne, Thorn, Zundert, Affligem... Telkens krijgt u een korte beschrijving de abdij, inclusief praktische info als uren van gebedsdiensten en tips voor wie een logeerplek zoekt. Een overzichtelijke routebeschrijving en een kaartje maken het geheel compleet. Bij elke tocht, 50 tot 70 km lang, wordt ook de zwaarte weergegeven in de vorm van fietsjes.

Lees meer over:

Onze partners