18 september: Dag van de Landbouw!

15/09/16 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

'Het begint bij ons' is het thema van de jaarlijkse Dag van de Landbouw. 45 Vlaamse landbouwbedrijven zetten hun deuren open voor publiek.

18 september: Dag van de Landbouw!

'Het begint bij ons' is het thema van de jaarlijkse Dag van de Landbouw. © Rika Van Hove

De basis van ons voedsel ligt bij de landbouwbedrijven. Dat willen Landelijke Gilden en Boerenbond, organisatoren dit evenement, duidelijk maken met het jaarthema 'Het begint bij ons'. Maar niet alleen voedsel, ook groene energie en bepaalde grondstoffen voor groene chemie worden op een landbouwbedrijf geproduceerd.

Op 45 bedrijven kan je dan ook kennis maken met het werk op een boerderij, de producten en het leven op een land- en tuinbouwbedrijf. Elk bedrijf heeft zo zijn specialiteit. Dat kan melkvee zijn, of witloofteelt. Of nog: kleinfruit, biologische hop, vlas, azalea's, groente, vleesvee... Sommige bedrijven hebben een hoevewinkel waar eigen producten worden verkocht, bij andere kan je zelf de oogst plukken.

Kortom overal valt wel wat te beleven. Iedereen is welkom, zeker ook de kinderen. Vaak wordt er ook een hapje en een drankje opgediend. De lijst van de bedrijven met telkens het adres, het dagprogramma en een beknopte beschrijving, maar ook filmpjes en achtergrondinfo, vind je op www.dagvandelandbouw.be.

Lees meer over:

Onze partners