1001 rozen

06/06/17 om 17:13 - Bijgewerkt op 09/06/17 om 11:39

In juni is de koningin der bloemen op haar mooist en dat wordt op verschillende plaatsen feestelijk in de verf gezet. Dit is het moment om de roos in al haar variaties te ontdekken en te bewonderen.

1001 rozen

Juni is dé rozenmaand en dus worden er zowel in kwekerijen als rosaria allerlei activiteiten georganiseerd.

Kwekerij Lens Roses, Oudenburg

Geleide wandelingen tussen de bloeiende rozelaars op vrijdag 9 juni en op zaterdag 10 juni, telkens om 10 en om 14 uur. Vooraf inschrijven is wel nodig. De hele maand is de kwekerij vrij te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17.30 uur.

Kasteel van Hex, Heks

De kasteeltuinen van Hex herbergen een zeer fraaie, oude rozencollectie. Tijdens de tuindagen van juni (9, 10 en 11 juni, 10 tot 18 uur) wordt een nieuwe roos ten doop gehouden. Daarnaast is er dit jaar veel aandacht voor bijen en andere insecten.

Rozentuin Daniel Schmidtz, Malmedy

Opendeurdagen in de kwekerij op zaterdag 10 en zondag 11 juni, telkens van 10 tot 18 uur. De bijbehorende rozentuin heeft een unieke collectie oude rozen.

Casteels Rozen, Putte

Opendeurdagen in de kwekerij op zaterdag 10 en zondag 11 juni, telkens van 9.30 tot 18 uur. Op het veld vind je tal van rozen in volle bloei en ook de rozentoontuin met meer dan 1000 rozenvariëteiten laat zijn bloemigste kant zien.

Rivierenhof, Deurne

Het jaarlijkse Rozenfeest vindt plaats op zondag 11 juni (11-18 uur) en is een ode aan deze iconische bloem. Onder de prachtige beuken van de Parkweg kun je tussen de Rozentuin en het kasteel rozen kopen, advies vragen aan rozenkenners of gewoon de zintuigen verwennen aan de talrijke sfeervolle kraampjes.

Vrijbroekpark, Mechelen

Dit proviciaal domein heeft een unieke rozentuin met meer dan 1000 rozenvariëteiten. Het jaarlijkse rozenfeest vindt plaats op 18 juni (10-17 uur).

Internationale Rozentuin, Kortrijk

Deze tuin bij het kasteel 't Hooghe omvat naast een rozendemonstratietuin en een prachtige collectie over de geschiedenis van de roos, ook een rozenproeftuin waarin een groot aantal nieuwe rozen zijn opgeplant die nog niet in de handel zijn of hoogstens tijdens de laatste vijf jaar in de handel werden gebracht. Ze worden er beoordeeld op hun geschiktheid voor de bij ons heersende groeiomstandigheden. Het tweejaarlijkse rozenfeest vindt plaats op zondag 25 juni van 10 tot 17 uur.

Onze partners