10 logies rond de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen

18/04/16 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:29

De lente is begonnen en dat betekent erop uit trekken. En dan liefst omringd door de rust van de natuur. Logeren in Vlaanderen Vakantieland selecteerde de beste logeeradresjes.

Logeren in Vlaanderen Vakantieland bundelt meer dan 700 logeeradresjes in hun jaarlijkse logiesboek en de bijhorende website. Stuk voor stuk zochten ze logiesuitbaters die uitblinken in authentiek gastheerschap en kwaliteitsvolle service.

Hier vind je een selectie van twee logies per provincie die eruit springen qua ligging en faciliteiten rond het thema "actief buiten".

Limburg

1/Vakantiewoning De Pluktuin:

Deze vakantiewoning is gelegen in het mooie Haspengouw met vele fiets- en wandelmogelijkheden. De woning ligt in Kortessem, waar het ieder jaar in april verandert in één grote bloemenzee. De vakantiewoning heeft fietsen ter beschikking.

2/Vakantieverblijf Aan het Singelhof

Bij Mariette & Valère kan je logeren in 2 ruime vakantiewoningen, 'Strozolder' en 'Paardenstal'. Het is een fietsvriendelijk logies, te midden van een fietsroutenetwerk. De woningen zijn gelegen op 3 km van Sint-Truiden.

Vlaams-Brabant

1/Vakantiehuis De Borgerij

Deze voormalige vierkantshoeve ligt in het landelijke Geetbets. Hier kan je wandelen in de Getevallei of via de 'trage wegen'. Je kan er ook fietsen over een vlak parcours of een klimmetje maken over de Ransberg.

2/B&B De Meren

Deze charmante B&B ligt tussen knooppunt 56 en 19 van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant in Aarschot. Van hieruit stippel je een route uit naar Averbode, Diest of het prachtige Kasteel van Horst. Er is een overdekte, afsluitbare stalling en Greet en Frank zorgen voor een picknick onderweg

West-Vlaanderen

1/Hotel Auberge St Pol

Dit charmante hotel is omgeven door het Zwinreservaat, het populaire Oosthoekplein en de winkelstraten van Knokke het Zoute. Het strand ligt op wandel- of fietsafstand, fietsen kan je huren in het hotel zelf. Het is een echt familiehotel.

2/ Vakantiewoning Ijzerrust

Deze gerenoveerde vakantiewoning ligt in Beveren in de Westhoek, aan de Ijzer. Er zijn tal van uitgestippelde wandelroutes, elk verschillend van afstand. Enkele voorbeelden zijn de Dode Ijzerwandelroute en de Smokkelwandeling.

Antwerpen

1/B&B Tspijker

Bij B&B Tspijker kan je genieten van een authentieke overnachting in een omgeving vol pure Kempense nostalgie. 'Tspijkerroute' is een fietslus van 48 of 58 km die Bea en Jan zelf hebben samengesteld. De ideale manier om de hoogtepunten van de Molse Kempen, het landschap, de meren, de sassen en de gastronomie te leren kennen.

2/Vakantiewoning Boshuisje 3

Boshuisje 3 ligt in het pompoenendorp Kasterlee, te midden van de bossen van de Kempense Heuvelrug. Je kan er wandelen en genieten van de natuur in het provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie of de Hoge Mouw in Kasterlee. Op de Kabouterberg kunnen kinderen naar hartenlust spelen.

Oost-Vlaanderen

1/Vakantieverblijf Keramiekhof

Keramiekhof is een gezellig landhuisje gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen, aan de rand van het Muziekbos. Je kan genieten van de vele fiets-, mountainbike-, wandel- en paardenroutes. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kan je in je verblijf deelnemen aan een workshop keramiek.

2/B&B Casa Dodo

B&B Casa Dodo is gelegen aan het begin van de Muur in Geraardsbergen, in een rustige zijstraat van de oude markt. Ontdek de Dendervallei om te wandelen en fietsen en proef een lekkere mattentaart. Ook domein De Gavers, Unesco werelderfgoed Museum Hopital a la Rose en Pairi Daiza zijn op een boogscheut van de B&B verwijderd.

Onze partners