Op een feestelijk blaadje

19/12/14 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

Met een likje verf en wat creativiteit verander je boomblaadjes in een mum van tijd tot ware blikvangers voor de feesttafel. Drie leuke ideeën.

Eenvoudige blaadjes bieden heel wat mogelijkheden om accenten te leggen en kunnen een rode draad vormen voor de feestdecoratie. Een likje verf en je hebt zo een origineel feestelement: geschenkjes krijgen een persoonlijke toets, zelfs eenvoudige bokaaltjes worden extra feestelijk door ze te decoreren met bladmotieven. Bladeren bestaan in verschillende maten en vormen, kies zeker voor variatie. Kriskras verspreid over de feesttafel maken ze een eenvoudig tafelkleed ludiek en feestelijk, een slinger van blaadjes geeft een groots effect, een simpel blad op een lint gehecht dient als servetring... De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Geschenk met label

Dit heb je nodig:

Inpakpapier - linten - blaadjes - goudverf - stukjes papier - penseel - perforator - alfabetstempeltjes en stempelkussen

Zo ga je te werk:

1. Pak de cadeautjes in met een mooi papier. Werk af met een bijpassend lint.

2. Verf blaadjes goudkleurig aan beide kanten. Laat goed drogen en maak een gaatje aan de bovenkant van elk blad met een perforator.

3. Snij een stukje papier dat iets kleiner is dan het blad en stempel hierop een initiaal of schrijf een naam. Maak ook in dit papiertje een gaatje met een perforator en rijg blad en papiertje samen met een lint rond het geschenkje.

Borddecoratie

Dit heb je nodig:

Blaadjes - een kartonnen huls - goudverf - bladgoud en mixion om bladgoud te fixeren - dunne takjes - lint - penseel - fijne knijpertjes

Zo ga je te werk:

1. Schilder de blaadjes en de kartonnen huls met de goudverf. Laat goed drogen.

2. Bewerk de blaadjes met de mixion en werk af met stukjes bladgoud.

3. Zet de blaadjes vast aan de takjes met knijpertjes.

4. Werk de bovenkant van de huls af met een mooi lint en kleef vast met een stukje kleefband. Schuif een handgeschreven of gedrukte tekst onder het lint, u kan ook de naam van de gast noteren.

5. Leg enkele beschilderde blaadjes op een serveerbordje.

Tafelonderlegger

Dit heb je nodig:

Stuk stof ( linnen of katoen) van 35 cm x 50 cm - stempeltje van bladmotief - stempelkussen in goudkleur - stofschaar - zelfklevende gouden pareltjes

Zo ga je te werk:

1. Trek draadjes uit de zijkanten van de lap stof en rafel uit over een breedte van ongeveer 5 mm. Werk op deze manier de 4 zijkanten af.

2. Stempel voorzichtig een reeks blaadjes op de onderlegger. Leg een papier onder de stof zodat de verf niet doordrukt op de ondergrond.

3. Werk af met gouden pareltjes.

TIPS:

Als alternatief voor de stof kan je een mooi blad aquarelpapier gebruiken dat je bestempelt.

Er bestaan verschillende tinten goud, deze tinten door elkaar gebruiken geeft een extra speels effect.

Tekst, productie en foto's Christl Exelmans

Onze partners