Pak uit met furoshiki

Leven zonder - of in elk geval zo weinig mogelijk - afval is een hele opgave. Maar initiatieven als de Global Recycling Day (18 maart) en Mei Plasticvrij maken ons wel duidelijk dat we best veel kunnen doen om de berg aan (vaak overbodige) verpakkingen en ander afval te verminderen. Neem nu cadeautjes voor verjaardagen en andere gelegenheden. Meestal zit er een felgekleurd papier rond en een dito strikje. Kijk een mee hoe de Japanners dat doen en ontdek furoshiki!

Teltekening kolibrie

In het meinummer van Nest vind je een werkbeschrijving voor een kolibrie, geborduurd op een keukenzeef. Hier vind je de link naar de teltekening.

Uit het magazine

Z(w)evende kolibrie

Eva Verbruggen bedenkt en ontwerpt diy-ideeën voor Veritas. Zoals deze kolibrie, die verrassend genoeg niet op stof maar op een metalen zeef is geborduurd.

5 x groen doen

Wil je wat meer te weten komen over moeder natuur of je handen eens uit de mouwen steken? Misschien zijn deze workshops en cursussen wel iets voor jou.

Nest zet creativiteit in de kijker!

Maak je mooie interieur- of modeaccessoires? Ben je creatief met papier of met naald en draad? Of zie je het groter en werk je liever met hout en metaal? Dan ben jij geknipt voor ons prikbord waar we elke maand een creatieveling in de kijker zetten.

De handen uit de mouwen

Makelij biedt twee maanden lang een gevarieerd programma rond ambachten en design in de Genkse binnenstad. Ideaal voor wie iets origineel wil maken voor zichzelf of om cadeau te geven.

Zo maak je een bloemenkrans

Bloemen belanden meestal in een vaas. Maar waarom zou je niet eens iets anders doen? Een bloemenkrans maken bijvoorbeeld.

Freestyle cactussen

In het aprilnummer van Nest zag je zelfgemaakte cactussen in allerlei vormen en maten. Kegels, bollen, eivormen... De basis van elke vorm is dezelfde. Door steken te meerderen en te minderen bepaal je de vorm en de grootte.