Bewonder de bloeiende vlasvelden

24/05/16 om 13:43 - Bijgewerkt om 14:22

In juni is het weer tijd voor de vlasvelden om te gaan bloeien. TEXTURE, het Museum over Leie en Vlas, laat je op twee manieren genieten van dit adembenemend spektakel.

Bewonder de bloeiende vlasvelden

© Toerisme Leiestreek

Vlas bloeit maar enkele uren, maar gelukkig zijn er ongeveer 1600 vlasvelden in Vlaanderen en bloeien ze allemaal op verschillende momenten rond de maand juni. Tijd genoeg om de groene velden met lilablauwe stippen te gaan bewonderen.

TEXTURE verzamelde voor jou alle vlasvelden van Vlaanderen op hun nieuwe online tool. Tussen de 1600 verzamelde plekken vind je gemakkelijk een perceel in jouw buurt om een kijkje te gaan nemen. Ze creëerden ook een storymap met tips rond het telen van vlas, foto's van velden en verhalen van vlasboeren.

Om echt alles te weten te komen over vlas en zijn geschiedenis in en rond Kortrijk, kan je twee fietstochten volgen die vertrekken vanaf TEXTURE. Als hoogtepunt is er natuurlijk het bezoek aan een bloeiend vlasveld maar ook onderweg kom je langs plekken met een vlasverhaal of nostalgie uit het rijke vlasverleden. De gids vertelt je daar graag meer over.

Info: zondag 19 of zondag 26 juni, Noordstraat 28, Kortrijk. Inschrijven doe je via texture@kortrijk.be en kost 8 euro per persoon.

Hanne De Groodt

Bewonder de bloeiende vlasvelden

Bewonder de bloeiende vlasvelden

Onze partners