Spelen met balletjes

Spelen met balletjes

Hun speelse ronde vorm heeft iets aantrekkelijks en wereldwijd worden ze sinds mensenheugenis gedraaid. Balletjes zijn een van de oudste artisanale culinaire bereidingen en krijgen overal ter wereld een eigen invulling.

De wereld van... Brody

De wereld van... Brody

De woning van kalligraaf en tekstkunstenaar Brody Neuenschwander dateert van 1347 en bracht al veel verrassingen met zich mee. De mooiste is de muurschildering die Brody ontdekte toen hij per ongeluk een stukje kalk van de muur wegkapte en middeleeuwse kalligrafie zag verschijnen. Alsof het zo moest zijn.

Stadstuinieren

Stadstuinieren

Wist je dat je een kleine stadstuin groter kunt maken door diepte te creëren? En dat je zelfs in de kleinste tuinen een serre kunt neerzetten? De mogelijkheden om van die kleine omgeving een gezellige plek te maken zijn eindeloos. Gras hoeft niet per definitie en zelfs met aardappelen kan je aan de slag.

Moestuin

Moestuin

Maart geeft het officiële startsein van een nieuw moestuinseizoen. Je kunt nog steeds plannen maken en stilaan aan het zaaien gaan met de eerste echte zomergewassen zoals tomaten. Maar waar gezaaid wordt, steken ook vaak problemen de kop op. En wat met slakken, als ze straks weer actief worden?

Bloemen & planten

Bloemen & planten

De lente is nu echt in het land. Alle hens aan dek, want je snoeit de rozen in je tuin en je gaat aan de slag met het nemen van stekken. Daarnaast is het weer uitkijken naar de eerste narcissen en hun bloemenpracht.

Joke Gossé

Joke Gossé

Ooit werden hier sculpturen gekneed en schilderijen geborsteld, nu rollen er lettertypes en boeken van de band. Welkom in het huis van letterontwerpster en grafisch designer Joke Gossé. Vorig jaar kocht ze een kunstenaarswoning en toverde ze om tot de gedroomde thuiswerkplek, die ze deelt met haar man Roeland Leenaards en hun zoon Mil (5) en dochter Ida (3).

Wonen in de expohal

Wonen in de expohal

Nog tot 3 maart is Brussels expo voor talloze standhouders, de vele gewone bezoekers, maar ook (interieur)architecten, vaklui en journalisten het 'home away from home'.

Engelse stijl op eenzame hoogte

Engelse stijl op eenzame hoogte

Diep in de Belgische Ardennen, op 500 m hoogte, zijn Christine en Daniel Albert erin geslaagd om een tuin aan te leggen waarvan de stijl niet hoeft onder te doen voor de mooiste groene Britse tuinen. Hier gedijen honderden plantensoorten ondanks het harde klimaat. Deze tuin stellen we ook voor in onze gloednieuwe Nest Special Tuinen.

Groen parcours door Luik

Groen parcours door Luik

Kruidenierswaren in bulk, yogarooms, een expohal in een voormalig zwembad... Nest ontdekte heel wat van dit soort pareltjes in de Vurige Stede, waar je van het ene verrassende adresje naar het andere wandelt.

Hoeve in het hart van de stad

Hoeve in het hart van de stad

Het hele jaar op honderd procent natuurlijke wijze groente, fruit en vis produceren: het lijk een verre droom. Maar Steven Beckers doet het. Nest sprak met de oprichter van BIGH, de organisatie die de stadslandbouw als een combinatie van hydrocultuur en viskweek promoot. We ontmoeten hem op de 4000 m² grote Ferme Abattoir in Anderlecht.