Verdeel & feest

Verdeel & feest

De zuiderse tapas zijn volwassen geworden en uitgegroeid tot een hele school van trendy sharing dishes. Maak ze zelf of laat je gasten er eentje meebrengen. Ze gaan zo de feesttafel op en iedereen snoept er naar believen van. De schotels die we hier presenteren zijn koud of lekker winters warm, maar in elk geval allemaal vegetarisch.

Aan de kook

Aan de kook

Handig, duurzaam, functioneel én stijlvol: 7 kook- en braadpannen die gezien mogen worden.

Bontgenoten

Bontgenoten

Pluizig, wollig, streelzacht. Fluffy bont is een uitstekende bondgenoot om de winter in te zetten.

Luikse balletjes

Luikse balletjes

Plat préféré

Plat préféré

Ze draaien, gieten, kneden, glazuren en bakken. En als het even kan genieten ze graag na van het resultaat met een lekker hapje. Vier keramisten stellen hun favoriete gerecht voor, op een bordje van eigen hand.

Kunnen we het netjes houden?

Kunnen we het netjes houden?

Mijn tuin is een blikvanger. Letterlijk. Ik tel ze niet, maar ik schat dat ik jaarlijks minstens vijftig bierblikjes oogst. Vaak zijn ze niet eens helemaal leeg. Rare jongens, die (aangeschoten) wildstorters.

Eilandhoppen

Eeuwig groen

Eeuwig groen

Leesvoer

Leesvoer

Wilde kerstkrans

Wilde kerstkrans

De traditionele krans die onze voordeur in de feestmaand siert, heeft zijn beste jaren gehad. Tijd voor een eigentijdse creatie! Sandrine Derselle van bloemenatelier Petula Rose legt uit hoe we die maken.