Pompoenen

Pompoenen

"Mensen eten minder, maar beter vlees"

"Mensen eten minder, maar beter vlees"

Een naam als 'Geetkotmolenhoeve' bekt commercieel niet goed, maar je kiest hem niet. Je erft hem. Het rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij dat in deze meer dan twee eeuwen oude boerderij is ondergebracht, is dan weer een antwoord op een heel hedendaagse vraag van veel, vaak jonge mensen.

BASTION VAN OUDE GRANDEUR

BASTION VAN OUDE GRANDEUR

Vergeet kille designhotels in de Alpen en check in in het historische Jagdschloss in Kühtai, een sneeuwzeker en rustig skidorpje hoog in de bergen van Oostenrijks Tirol. Ook letterlijk is deze bijzondere plek een keizerlijke erfenis.

Een box is geen lege doos

Een box is geen lege doos

Steeds meer merken en webshops verkopen hun producten in kits. Sieraden, cosmetica, wijn en sterkedrank... in kant-en-klare koffertjes. Allemaal prima voor de feestdagen, maar wat zit er achter die buzz?

Houten huis met historische charme

Houten huis met historische charme

Soms neemt het leven een wending die je precies op het juiste pad brengt. Dat overkwam Tiinamari en Antton. Hun zoektocht naar een woning die een echte thuis zou zijn voor hun gezin bracht hen tot in Porvoo, waar een charmant, negentiende-eeuws houten pand hen opwachtte.

Lola Valkenborg

Lola Valkenborg

Sinds 2016 vangt Lola Valkenborg tweedehands (of 'preloved', zoals ze het zelf zo mooi noemt) meubels en decoratie. Ze schuimt eindeloos veel rommelmarkten en kringwinkels af om haar schatten vervolgens in een nieuwe setting en goed gestyled te verkopen: zo werd Studio Vangst geboren!

Tafeltuig

Tafeltuig

Bij smakelijk eten hoort een mooi gedekte tafel. En terwijl je met je borden wegraakt met spielereitjes, moet je bestek kunnen presteren. Messen en vorken van lage kwaliteit ogen vlekkerig, zijn licht en buigen bij de minste inspanning. Nest zocht de mooiste bestekken voor je uit!

Soep eet je met een...

Soep eet je met een...

Een vork, een mes en twee lepels. Daar zette designduo Muller Van Severen euh... de tanden in.

Nestkast met kiesschijf

Nestkast met kiesschijf

Zodra de dagen weer wat langer en warmer worden, gaan de vogels in de tuin op zoek naar een goed plekje om een nest te bouwen. Een nestkast met een regelbaar vlieggat biedt voor elke holenbroeder wat wils.

Marc groet 's morgens de groenten

Marc groet 's morgens de groenten

Marc Heymans verhuisde van een huis met tuin naar een flat in Antwerpen. Tien jaar moest hij het zonder moestuin stellen, tot hij het volkstuintje van een collega kon overnemen. Met respect voor de natuur en een filosofische aanpak kweekt hij er een breed assortiment van groente en fruit.

Ondergedompeld in feestvreugde

Ondergedompeld in feestvreugde

Fonduen is een altijd betrouwbare basis voor gezellig tafelen, en je kunt er alle kanten mee op: vis, vlees, veggie, het maakt niet uit. De walmende olie heeft in de fonduepan plaatsgemaakt voor kruidige, geurige en caloriearme bouillons. Voeg daar wat verrassende sausjes en slaatjes aan toe, en je gasten zullen smelten van plezier.

Samen rond DE PUNCH

Samen rond DE PUNCH

Glamoureus, lekker, niet duur en makkelijk te maken voor veel gasten. Punch is een ideaal feestaperitief. Nicolas Decloedt van het Brusselse restaurant Humus x Hortense, bekend om zijn verfijnde cocktailkaart, deelt zijn favoriete recepten.

HOGE VENEN, HAPPY FACES

HOGE VENEN, HAPPY FACES

Met We Are Outsiders wil Tim Zeegers mensen onderdompelen in volle natuur, niet al te ver van huis. Elk seizoen trekt hij er met twintig mensen op uit om de Ardennen te herontdekken. De wintereditie bracht in overvloed waar iedereen op had gehoopt: een magische witte hike- en kampeerervaring op een van de mooiste plekken van het land.

Rafelige randjes rijp en teer craquelé

Rafelige randjes rijp en teer craquelé

In de winter zorgt het lijnenspel van hagen en heesters voor spanning en kleur op Erf Klein Rassert in het Nederlandse Hoevelaken. Sneeuw en rijp geven uitgebloeide bloemen en zaaddozen een sprookjesachtig silhouet.

RUIMTE VOOR RUST

RUIMTE VOOR RUST

In het Nederlandse Almere Poort, vlak bij water en bos, is het vrijer wonen. Sanne Hop, haar man Wim de Boer en hun vier kleine kinderen Ole, Hannes, Pippa en Kaatje lieten het hart van Amsterdam voor wat het was en verhuisden naar een gloednieuw huis waarvan ze de indeling zelf mochten bepalen. Sannes oog voor detail en haar verzameling fijne spulletjes deden de rest.