Negen dingen die je nog niet wist over Anna Wintour

Zo is ze zelf ook al eens ontslagen en is ze een uitstekende danser.

Hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue heeft volgens velen geen geheimen meer sinds het boek ‘The Devil Wears Prada’ en de film ‘The September Issue’. Toch zijn er nog enkele zaken die de meeste mensen niet weten over de iconische hoofdredactrice.

Ze verdient 2 miljoen dollar per jaar

Als hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue verdient Anna 2 miljoen dollar per jaar. Ten minste, dat bleek uit cijfers van 2011. Momenteel is ze ook artistiek directeur van alle bladen van Condé Nast, dus we gokken dat dat cijfer al heel wat hoger zal liggen.

Ze is een uitstekende danser

Volgens haar vriendin Barbara Amiel is Anna een uitstekende danser. “Ze danst heel sensueel zonder vulgair te zijn”, aldus Amiel.

Ze is zelf als eens ontslagen

De machtige Wintour werd ontslagen bij Harper’s Bazaar in 1975 omdat ze te controversieel was. Ze had namelijk enkele modellen met dreadlocks gebruikt voor een couture fotoshoot.

Suzy Menkes was aanwezig op haar 21e verjaardag

Suzy Menkes, de modejournaliste voor de International Herald Tribune, werd ooit aangenomen door Anna’s vader Charles Wintour die toen werkte bij de London Evening Standard. Daardoor is ze al heel lang vrienden met Anna en was ze ook aanwezig op het feestje voor haar 21e verjaardag.

Ze was vroeger hoofdredactrice van House & Garden

In 1987 werd Wintour aangenomen als hoofdredactrice van House & Garden om het magazine nieuw leven in te blazen. Ze plaatste enkele glamoureuze modellen op de cover en gaf het magazine een volledige make-over.

Ze zegt echt ‘That’s all’

In de film ‘The Devil Wears Prada’ wordt het personage Miranda Priestley gekenmerkt door het zinnetje ‘That’s all’. Nu blijkt dat Anna de term zelf ook gebruikt. Zo herinnert journalist Martin Filler zich dat ze ooit in een interview zei: “You use too many adjectives. I don’t like adjectives. That’s all.”

Ze heeft ook een zoon

Anna is ook de moeder van twee kinderen. Haar dochter Bee Shaffer wordt vaak gezien bij een rode loper evenement, maar haar zoon Charlie vermijdt de spotlights.

Haar favoriete voedsel is avocado

Ze zal het zelfs bestellen als het niet op het menu staat.

Ze heeft al 25 jaar hetzelfde kapsel

Wintour staat gekend om haar iconische bob, die ze al meer dan 25 jaar zo draagt. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content