Naomi wordt jurylid in nieuwe tv-talentenjacht

© Vogue UK

In ‘The face’ zullen modellen strijden om een job als ambassadrice van een groot Amerikaans merk.

Het Britse supermodel Naomi Campbell zal in de jury van een nieuwe tv-talentenjacht zetelen. In het tv-programma ‘The Face’ strijden modellen om een job als ambassadrice van een groot Amerikaans merk. In het tv-programma ‘The Face’ gaat een professionele jury op zoek naar getalenteerde modellen die het in een reeks opdrachten tegen elkaar moeten opnemen. Fotoshoots, catwalkshows en campagne-advertenties brengen aan het einde van de reeks uitsluitsel over welke kandidate het verdient om de ambassadrice van een groot Amerikaans merk te worden. Een van de juryleden die hierover zal beslissen is het Britse supermodel Naomi Campbell. Ze zal bijgestaan worden door twee collega’s. Wie die twee collega’s zijn en om welk Amerikaans merk het precies gaat is voorlopig nog onbekend.

Déja vu? Het format komt nogal bekend voor en dat is niet verwonderlijk. ‘The Face’ wordt uitgezonden door het televisienetwerk Oxygen dat achttien seizoenen geleden het toen nog vernieuwende programma ‘America’s Next Top Model’ met het voormalige Victoria’s Secret-model Tyra Banks lanceerde.

Toch meent Rod Aissa, de vicepresident van de zender, een vernieuwende invalshoek gevonden te hebben. “The Face is een nieuwe, frisse serie die alle elementen bevat waar de kijkers zo naar verlangen: mode, schoonheid en drama. We hebben lang naar een origineel realityconcept gezocht en ik denk dat we met The Face iets nieuws gevonden hebben.”

Een doorn in Tyra’s oog

Hoogstwaarschijnlijk krijgt de vicepresident af te rekenen met meer drama dan hij voorzien had. Campbell’s taak bestaat eruit de modellen op te leiden, te verzorgen en te transformeren, maar haar temperamentvolle karakter zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. Als jurylid zal ze ongetwijfeld haar ongezouten mening geven en dus staat nu al één ding vast: er zullen traantjes vloeien.

Tyra Banks was vijftien jaar lang verwikkeld in een onverbiddelijke concurrentiestrijd met Naomi Campbell. De nieuwe serie is dus hoogstwaarschijnlijk een serieuze doorn in Tyra’s oog. Het is nog niet bekend wanneer de eerste aflevering van The Face uitgezonden wordt. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content