Nachtelijke lancering van het parfum van Lady Gaga

Twee weken voor de officiële lancering van het eerste parfum van Lady Gaga kunnen wakkere Belgische fans het geurtje al kopen.

Twee weken voor de officiële lancering van het eerste parfum van Lady Gaga kunnen wakkere Belgische fans het geurtje al kopen.
Lady Gaga lanceert op 13 september haar eerste parfum Fame in New York. De dag na het VIP-evenement zijn de fans aan de beurt, met een bezoek van de popster aan Macy’s. Bij ons zit een dergelijk acte de présence er niet in, maar ook in België wordt het geurtje met de nodige bombarderie onthuld.

Middernacht Na de nachtelijke lancering van de iPhone, computerspellen en bestsellerliteratuur wordt immers ook Fame ’s nachts in de markt gezet. De primeur is voor de Brusselse vestiging van Planet Parfum, dat er op 31 augustus een ganse avond rond organiseert. Precies om middernacht gaat de verkoop dan van start.

Het eerste geurtje van Lady Gaga werd ontwikkeld door meesterparfumeur Richard Herpin en wordt geproduceerd door Coty. Voor de flacon en de reclamecampagne sprak de popster respectievelijk oudgedienden Nick Knight en Steven Klein aan. De buzz rond het parfum werd deze week al aangezwengeld met de onthulling van de reclamespot voor Fame, eveneens het werk van Klein.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Uitdagingen Een openhartige Gaga postte diezelfde dag een open brief aan haar fans op haar eigen sociale netwerksite Little Monsters. De brief blikt terug op het afgelopen jaar, dat voor de popster blijkbaar vol uitdagingen zat. Zo verwijst de brief onder meer naar discussies met de platenmaatschappij omtrent de singlekeuze en de heisa rond “Born This Way”, dat onder vuur genomen werd door Madonna. Naast “verraad door vrienden en mentoren” haalt Gaga ook een negatief lichaamsbeeld aan – problemen die de zangeres naar eigen zeggen nu achter zich gelaten heeft.

Nieuwe controverse diende zich deze week echter al aan in de vorm van een open brief van dierenrechtenorganisatie PETA. Gaga liet zich in het verleden immers negatief uit over bont, maar werd de voorbije weken zelf herhaaldelijk in echt bont gefotografeerd. “Het lijkt erop dat je aan geheugenverlies lijdt”, schrijft senior vice president Dan Mathews.

Het icoon liet zich vooralsnog niet tot excuses verleiden. “Voor de pers en aanverwanten die zich afvragen of het om echt bont gaat, gelieve niet te vergeten om Hermès te vermelden”, preciseerde Gaga maandag op Twitter.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content