Mohammed Ali in campagne Louis Vuitton

© Reuters

Voormalig bokser Mohammed Ali geeft zijn carrière een nieuwe wending.

Voormalig bokser Mohammed Ali geeft zijn carrière een verrassende wending. Ali heeft model gestaan voor luxemerk Louis Vuitton. De vroegere wereldkampioen is met zijn kleinzoon gefotografeerd in zijn huis in Arizona.

Louis Vuitton laat weten vereerd te zijn om met deze ‘levende legende’ te mogen samenwerken. Op de foto zit Ali met zijn kleinzoon – die bokshandschoenen draagt – in de tuin bij zijn huis. Naast de twee staat een reistas van Louis Vuitton. De foto is gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Annie Leibovitz. De foto is onderdeel van de zogeheten Core Values-campagne van het luxemerk. Voor de campagne worden beroemdheden gefotografeerd in plaats van modellen. Core Values verschijnt naast de reguliere campagne.

Legende

De zeventigjarige Mohammed Ali, die aan Parkinson lijdt, is drievoudig wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het lichtzwaargewicht op de Olympische Spelen in 1960. In 1999 werd hij door het tijdschrift Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw.

Eerder stond onder andere de Amerikaanse actrice Angelina Jolie model voor Core Values. Van haar is een foto gemaakt in een boot in Cambodja, het land waar ze haar zoontje Maddox heeft geadopteerd. (Elsevier/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content