Modemuseum van Antwerpen start project voor anderstalige nieuwkomers

Momundoos © -

Het MoMu roept deze herfstvakantie de Momundoos in het leven. Het project richt zich op anderstalige nieuwkomers. Zo kunnen ze Nederlands leren en aan een klein prijsje de Antwerpse cultuur opsnuiven.

De Momundoos is een samentrekking van MoMu, Mundo en doos. In deze doos zit materiaal voor leerkrachten waar ze tijdens de rondleiding in het MoMu gebruik van kunnen maken.

Momenteel focust het aanbod zich vooral op onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) van het secundaire onderwijs. In de toekomst wil MoMu het aanbod uitbreiden naar alle anderstalige nieuwkomers die het ModeMuseum in groep bezoeken in het kader van een opleiding of inburgering.

Twee vliegen in één klap

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens vindt het een goed initiatief: ‘Eerder organiseerde de provincie Antwerpen ook al rondleidingen op maat van anderstalige nieuwkomers in het Zilver- en het Diamantpaviljoen. Het is een uitstekende manier om hen in contact te brengen met de Antwerpse modewereld en biedt een nieuwe invalshoek voor de leerkrachten. Zo slaan we twee vliegen in één klap: cultuur en taal.’

Om de drempel niet te hoog te maken, wordt het toegangstarief voor anderstalige nieuwkomers verlaagd naar twee euro. Dit werd beslist na gesprekken met verschillende partners die werken met anderstaligen.

De Momundoos loopt als proefproject tijdens de expo Footprint en wordt na afloop geëvalueerd. Op basis van de evaluatie zal het initiatief worden ingezet bij andere tentoonstellingen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content