Modemagnaat ontkent abortusvoorstel Linda Evangelista

Linda Evangelista is in de alimentatiezaak rond haar zoontje voor het eerst voor de rechtbank verschenen.

Topmodel Linda Evangelista, die 35.000 euro per maand alimentatie zou hebben geëist van haar ex François-Henri Pinault, is voor het eerst in de rechtbank verschenen.

De vader van haar kind, de rijkste man uit de modeindustrie, zou aanvankelijk om abortus hebben gevraagd. Dit meldt de Britse krant The Telegraph.

Abortus

Evangelista beweerde dit tijdens de eerst rechtszitting in New York. Pinault, directeur van PPR een van de grootste modebedrijven ter wereld, ontkent dat hij om abortus zou hebben verzocht.

Wel beweert de PPR-topman dat hij tegen Evangelista heeft gezegd dat ‘als ze een kind krijgt, het mogelijk is dat ze geen relatie hebben.’ Pinault en het topmodel zouden elkaar pas zeven keer in vier maanden tijd hebben gezien toen bekend werd dat zij zwanger was.

‘Substantieel’

Eerder werd bekend dat het 46-jarige topmodel 35.000 euro alimentatie per maand zou eisen van haar ex. William Beslow, de advocaat van Evangelista, zegt dat dit bedrag onjuist is, maar noemt de geëiste alimentie wel een ‘substantieel’ bedrag.

Volgens Pinault zou Evangelista hebben gezegd dat zij de zorg voor hun zoon Augustin, die intussen vijf jaar is, volledig voor haar rekening zou nemen. Het topmodel heeft de eerste jaren van haar kind zelf voor hem gezorgd.

Contract

Beslow stelde dat Evangelista de eerste jaren van haar kind volledig voor hem heeft kunnen zorgen, maar nu toch naar de rechter stapt omdat haar meerjarige contract met L’Oréal in 2010 is beëindigd en de privé-onderhandelingen over de alimentatie zijn mislukt.

Evangelista vroeg in 2007 voor het eerst om alimentatie. Pinault: ‘Ik vroeg: “wat heb je in gedachten?” en kreeg een onschappelijk voorstel. Toen deed ik een tegenbod.’ Volgens de modemagnaat hoorde hij niets meer van haar tot zij hem voor de rechter daagde in 2010.

David Aronson, de advocaat van Pinault, zegt dat Evangelista in de vier jaar voordat zij alimentatie aanvroeg gemiddeld 1,4 miljoen euro per jaar verdiende. Het Canadese model behoort samen met onder anderen Naomi Campbell en Claudia Schiffer tot de generatie ‘supermodellen’ uit de jaren negentig. (Elsevier/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content