Model Anja Rubik krijgt een rol in bizarre muziekvideo

© YouTube

Het Poolse model speelt mee in een muziekvideo ‘Chleb’, een nummer van de Poolse groep Mister D. Het nummer en de verschijning van Anja Rubik in de video zijn op z’n zachtst gezegd ‘speciaal’ te noemen.

Het Poolse model speelt mee in een muziekvideo ‘Chleb’, een nummer van de Poolse groep Mister D. Het nummer en de verschijning van Anja Rubik in de video zijn op z’n zachtst gezegd ‘speciaal’ te noemen.

Het model, dat al gewerkt heeft voor grote modelabels als Valentino, Chanel, Lanvin en Givenchy, heeft samen met Mister D, de artiestennaam van Dorota Maslowska, een nummer gemaakt ‘Chleb’, wat zoveel betekent als brood in het Pools. Dorota Maslowka is in eigen land bekend om haar kritische literaire werk en theater, waarin ze de culturele maatschappij van haar land met een korrel zout neemt en erg kritisch uit de hoek komt. Hierbij schuwt ze de controverse zeker niet, wat ze ook bewijst met deze videoclip.

Anja Rubik is prinses Dresiara

De bijhorende muziekvideo is heel simpel en licht abstract gehouden. Het model krijgt in de clip de rol van prinses Dresiara, een personage gecreëerd door Mister D. Als dit personage krijgt ze heel wat make-up over zich heen en draagt ze kleding die we niet van haar gewend zijn. Rubik stelt in de videoclip een soort van ‘ideaalbeeld’ van de Poolse vrouwen voor. In een interview met Fashionista verklaart Rubik dat het personage dat ze speelt helemaal het tegenovergestelde is van zichzelf, maar dat dat het net zo leuk maakt. Zo kon ze zich gedurende één dag helemaal transformeren.

Wat willen ze met deze clip bereiken?

Maar waarom werkte Rubik nu precies mee aan deze videoclip? In een interview met Fashionista, vertelt Rubik over haar motivatie om Maslowka te steunen in haar kritiek: “Ik ken Dorota al langer, ze is bekend om haar kritisch oordeel over ons geboorteland, en ik heb veel respect voor haar en haar werk. Ze heeft een eigen stem en een eigen visie. Toen ze me e-mailde om mee te werken aan deze video heb ik ook niet lang moeten twijfelen.” Over het abstracte, simplistische effect dat gebruikt is in de clip vertelt Rubik het volgende: “We wilden iets doen dat anders was dan de rest en dat meteen zou opvallen. Zo hebben we meteen de aandacht van de mensen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content