Modejournaliste Diana Vreeland krijgt tegel op Walk Of Style

Iconisch modejournaliste Diana Vreeland wordt postuum geëerd met een eigen tegel op de befaamde Walk Of Style in Beverly Hills. Het voetpad van Rodeo Drive ligt er tot nu toe al bezaaid met namen als Giorgio Armani, Mario Testino, Gianni en Donatella Versace en Manolo Blahnik.

De Walk of Style op Rodeo Drive is het modieuze zusje van de Walk of Fame in Hollywood. Onder meer Manolo Blahnik, Mario Testino, Giorgio Armani, Gianni en Donatella Versace staan er in het voetpad gekerfd. Modejournaliste en columniste Diana Vreeland is de 19e persoon die een stoeptegel met haar naam krijgt op deze Walk Of Style, die in 2003 geïntroduceerd werd om grote namen uit de modewereld te eren voor hun stijlvolle bijdrage aan de maatschappij.

Vreeland maakte haar bijdrage als columniste voor Harper’s Bazaar en haar werk als journaliste voor Vogue. Daarnaast werkte ze op de mode- en kostuumafdeling van het Metropolitan Museum of Art en gaf ze kledingadvies aan Jackie Kennedy gedurende de verkiezingscampagne van haar man.

Hoewel ze al meer dan 20 jaar dood is (Vreeland overleed in 1989) leeft haar geest nog steeds verder. Zo wordt er op dit eigenste moment een documentaire over haar gedraaid, getiteld Diana Vreeland: The Eye Has To Travel. De prent neemt een duik in Vreelands moeilijke jeugd en haar doorbraak als stijlvolle, avontuurlijke vrouw die het hart van Reed Vreeland voor zich wist te winnen.

De tegel op de Walk Of Style zal in september onthuld worden door haar kleinzoon en bevat naast haar handtekening en geboorte- en sterftedatum ook een quote. Welke rake zinsnede dit zal zijn is nog niet bekend, maar het staat vast dat haar erfgenamen keuze te over hadden aan spitsvondigheden. Wij geven alvast enkele suggesties, allen afkomstig uit de scherpe pen van Dame Vreeland.

“Was het haar van je kind in echte champagne, zodat het blonder wordt.”

“Balenciaga maakte heerlijke avondkledij. Kleding is vandaag de dag niet meer heerlijk.”

“Een simpele blauwe jeans is de mooiste uitvinding sinds de gondel.”

“Ik draag mijn trui altijd achterstevoren: het is zoveel meer flatterend.”

“Ik veracht narcisme, maar ijdelheid kan ik wel smaken.”

“Roze is het marineblauw van India.”

“Wat ik vind van de manier waarop de meeste mensen zich kleden? ‘De meeste mensen’ is niet bepaald iets waaraan ik denk.”

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content