Een zomerse dag is heerlijk maar het is wel zaak uw huid goed te beschermen. Dat geldt voor volwassenen en al helemaal voor kinderen, die extra gevoelig zijn voor de zon. Voor baby's en kinderen vanaf maat 62 is er nu speciale zonwerende kleding op de markt. De kledinglijn HappySunnyDays bestaat uit een reeks kleurrijke t-shirts, truitjes en petten.

HappySunnyDays is van de makers van de beschermende regenkleding HappyRainyDays. De Nederlandse oprichtster Astrid de Groot (42) werd zelf met huidkanker geconfronteerd en realiseerde zich dat het zeer belangrijk is om kinderen al vroeg goed tegen de zon te beschermen. Want wie voor zijn achttiende verbrandt, loopt later dubbel zoveel risico op huidkanker.

De kleren van HappySunnyDays zijn gemaakt uit nylon en lycra en bewerkt zodat ze een beschermingsfactor SPF50 hebben. De zon krijgt dus geen kans om schade aan te richten. Katoenen kleding bijvoorbeeld, heeft maar een beschermingsfactor 15. De zonwerende kleding is licht en kinderen kunnen er ook in zwemmen want de stof droogt zeer snel. De beschermingsfactor blijft ook behouden na het wassen.

Voorlopig is happysunnydays alleen online verkrijgbaar via de website van het merk: www.happysunnydays.nl. Prijzen variÃ"ren van 19,95 euro voor een pet tot 34,95 voor een shirt met lange mouwen.

Ann Heylens.

Een zomerse dag is heerlijk maar het is wel zaak uw huid goed te beschermen. Dat geldt voor volwassenen en al helemaal voor kinderen, die extra gevoelig zijn voor de zon. Voor baby's en kinderen vanaf maat 62 is er nu speciale zonwerende kleding op de markt. De kledinglijn HappySunnyDays bestaat uit een reeks kleurrijke t-shirts, truitjes en petten. HappySunnyDays is van de makers van de beschermende regenkleding HappyRainyDays. De Nederlandse oprichtster Astrid de Groot (42) werd zelf met huidkanker geconfronteerd en realiseerde zich dat het zeer belangrijk is om kinderen al vroeg goed tegen de zon te beschermen. Want wie voor zijn achttiende verbrandt, loopt later dubbel zoveel risico op huidkanker.De kleren van HappySunnyDays zijn gemaakt uit nylon en lycra en bewerkt zodat ze een beschermingsfactor SPF50 hebben. De zon krijgt dus geen kans om schade aan te richten. Katoenen kleding bijvoorbeeld, heeft maar een beschermingsfactor 15. De zonwerende kleding is licht en kinderen kunnen er ook in zwemmen want de stof droogt zeer snel. De beschermingsfactor blijft ook behouden na het wassen.Voorlopig is happysunnydays alleen online verkrijgbaar via de website van het merk: www.happysunnydays.nl. Prijzen variÃ"ren van 19,95 euro voor een pet tot 34,95 voor een shirt met lange mouwen.Ann Heylens.