Een groot deel van de stukken die in onze kleerkasten hangen, zijn vaak niet tijdgebonden en kunnen dus ook enkele jaren gedragen worden zonder verouderd te zijn. Investeren in goede basisstukken is dan ook niet voor niks een raad die al jaren wordt doorgegeven van de ene shopliefhebber naar de andere.

Toch is het niet evident om kledij die al enkele jaren onderdeel uitmaakt van je vaste garderobe, proper en draagbaar te houden. De stukken mogen dan nog zo geweldig hip en leuk zijn, als ze teveel gewassen of gedragen worden, vervaagt de kleur of rekt de stof uit waardoor ze er niet meer zo goed uitzien. Zonde, zeker als je er een aanzienlijk bedrag voor hebt neergeteld.

Met deze tips van vintage expert Laura Wills haal je meer en langer genot uit items die al in je kleerkast hangen.

- Hang al je kledij in een afgesloten, propere kleerkast en stel ze niet teveel bloot aan het zonlicht.
- Zorg altijd dat je kledij volledig proper is voor je het opbergt. Ook onzichtbare vlekken van deodorant of parfum kunnen na verloop van tijd je kledij aantasten.
- Rol je gebreide kledij op, ze kunnen hun vorm namelijk volledig verliezen als je ze aan de hanger hangt.
- Berg de meer delicate stukken op met een stukje papier tussenin.
- Als je investeert in vintage stukken, ga er dan best mee naar de droogkuis. Hetzelfde geldt voor mantels en delicate stoffen zoals zijde.
- Investeer in een goede wasmachine en in een stoomapparaat waarmee je gedragen kledij makkelijk kan opfrissen. Zo bespaar je op de droogkuiskosten.

Een groot deel van de stukken die in onze kleerkasten hangen, zijn vaak niet tijdgebonden en kunnen dus ook enkele jaren gedragen worden zonder verouderd te zijn. Investeren in goede basisstukken is dan ook niet voor niks een raad die al jaren wordt doorgegeven van de ene shopliefhebber naar de andere. Toch is het niet evident om kledij die al enkele jaren onderdeel uitmaakt van je vaste garderobe, proper en draagbaar te houden. De stukken mogen dan nog zo geweldig hip en leuk zijn, als ze teveel gewassen of gedragen worden, vervaagt de kleur of rekt de stof uit waardoor ze er niet meer zo goed uitzien. Zonde, zeker als je er een aanzienlijk bedrag voor hebt neergeteld. Met deze tips van vintage expert Laura Wills haal je meer en langer genot uit items die al in je kleerkast hangen. - Hang al je kledij in een afgesloten, propere kleerkast en stel ze niet teveel bloot aan het zonlicht. - Zorg altijd dat je kledij volledig proper is voor je het opbergt. Ook onzichtbare vlekken van deodorant of parfum kunnen na verloop van tijd je kledij aantasten. - Rol je gebreide kledij op, ze kunnen hun vorm namelijk volledig verliezen als je ze aan de hanger hangt. - Berg de meer delicate stukken op met een stukje papier tussenin. - Als je investeert in vintage stukken, ga er dan best mee naar de droogkuis. Hetzelfde geldt voor mantels en delicate stoffen zoals zijde. - Investeer in een goede wasmachine en in een stoomapparaat waarmee je gedragen kledij makkelijk kan opfrissen. Zo bespaar je op de droogkuiskosten.