Zes items die u niet zomaar in de winkelstraten vindt

Hieronder laten wij u kennis maken met zes items waarvan u nooit dacht ze nodig te hebben, maar die u nu desondanks toch wil bezitten.

1. Jackson Pollock Crocs Wijlen Jackson Pollock, de beroemde abstract-expressionistische kunstenaar, zou dit jaar honderd geworden zijn en kan wellicht op een overzichtstentoonstelling en -shock!- een koffietafelboek rekenen. Ook bij schoenenfabrikant Crocs voelde men zich genoodzaakt om de kunstenaar te eren, en wel met een plastieken muiltje versierd met typische Pollock-kriebeling. Thans, zo lijkt het alleen maar. De grafische details -nooit gedacht dit over een croc te mogen typen- zijn afkomstig van een foto van Pollock’s studiovloer, en staan dus niet present voor zijn werk maar eerder voor de kliederboel die hij maakte terwijl hij, nuja, kliederde.

Volgens Artsicle zou een echte beeldtenis van een van Pollocks schilderijen schending van de copyright zijn, wat ons meteen doet vermoeden dat men bij de Pollock-Krasner House & Study Center, dat de rechten van Pollock beheert, niet helemaal op de hoogte is van deze Crocs. Desalniettemin zien ze er beter uit dan de Cars-exemplaren, nee?

2. Louis Vuitton WafelijzerAangezien niet iedereen ontbijt met Tiffany’s-diamanten bracht kunstenaar Andrew Lewicki het Louis Vuitton wafelijzer op de markt, voor zij die toch graag hun eerste maaltijd in stijl verorberen. Jammer genoeg is er van dit wafelijzer maar één exemplaar in productie gebracht – Lewicki was niet geheel onterecht voor de hete juridische adem van LVMH in zijn nek. Ach, niets wat een beetje handige hoefsmid niet in elkaar kan flansen tegen kerstmis, toch?

3. Bas Kosters’ penislegging Dat leggings geen broeken zijn hebben we ondertussen wel begrepen, maar wat dit exemplaar juist wél is; daar zijn we op de redactie nog niet helemaal uit. Deze zogenaamde “is that a cock or your legs” uit de SS2012collectie van de Nederlandse ontwerper Bas Kosters lijkt van veraf voorzien van een schattig retroprintje, maar wie dichterbij komt ziet dat het kledingstuk is uitgedost met heel wat minder onschuldige fallusvormen.

4. Hana Tsun Nose Straightener Japanners komen wel vaker op de proppen met producten die hun uiterlijk volledig doen veranderen; crèmes voor een zo blank mogelijke huid, speciale lenzen die je ogen groter en blauwer doen lijken en nu dus ook de Hana Tsun Nose Straightener die ronde neusjes zou moeten omtoveren in rechte exemplaren. Waarom iemand per sé van een ronde naar een rechte neus wil is een persoonlijke zaak, maar om er dag in dag uit voor te moeten rondlopen met een roze beugelgeval in de neus? Ons niet gezien. Een boodschap aan de Japanse chicks die 4850 Japanse yen (= 51 euro) veil hebben voor dit apparaat: omarm je rondingen!

5. Black Milk Clothing Mermaid vs Shark badpak Wat doe je wanneer twee van je lievelingsfilms besluiten samen te komen in een kledingstuk? Je creditcard bovenhalen uiteraard! Dit badpak van Black Milk Clothing laat ons een vrolijke Kleine Zeemeermin zien die ieder moment aangevallen kan worden door Jaws en verkrijgt zo de gewenste spanning en hartkloppingen waar ieder ander badpak alleen nog maar van kan dromen. Negentig dollar is wat ons betreft een koopje.

6. Strapya World Sushi Bazooka Omdat veel vrouwen worstelen met hun man te overtuigen dat sushi geen “voer voor mietjes” is gaf Strapya World zijn sushiroller de naam Sushi Bazooka met zich mee. Verwacht geen special effects of onder luchtdruk getorpedeerde sushirolletjes, maar wees voorbereid op de piuwpiuwpiuwgeluiden die uw allerliefste ongetwijfeld zal maken bij het fabriceren van uw verse huisbereide sushi. Best of both worlds, en dat voor 25 dollar. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content