De Spaanse keten Zara heeft besloten om enkele aanpassingen door te voeren in het productieproces na een negatief rapport van Greenpeace. Dat meldt de Nederlandse Elle.

Uit dat rapport bleek dat twintig grote modeketens - waaronder Zara - gebruik maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. Daarnaast bleek ook dat er in items van Zara chemicaliën zijn aangetroffen die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend.

Na protest van Greenpeace en een uitgebreid verslag in internationale media hebben Zara en moederbedrijf Inditex besloten om te stoppen met de schadelijke kledingproductie.

Ze hebben beloofd dat vanaf 2020 alle kledingstukken volledig vrij zullen zijn van dubieuze stoffen. Greenpeace reageert verheugd op het nieuws en hoopt dat de rest van de modewereld snel volgt. (RDM)

De Spaanse keten Zara heeft besloten om enkele aanpassingen door te voeren in het productieproces na een negatief rapport van Greenpeace. Dat meldt de Nederlandse Elle.Uit dat rapport bleek dat twintig grote modeketens - waaronder Zara - gebruik maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. Daarnaast bleek ook dat er in items van Zara chemicaliën zijn aangetroffen die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend. Na protest van Greenpeace en een uitgebreid verslag in internationale media hebben Zara en moederbedrijf Inditex besloten om te stoppen met de schadelijke kledingproductie. Ze hebben beloofd dat vanaf 2020 alle kledingstukken volledig vrij zullen zijn van dubieuze stoffen. Greenpeace reageert verheugd op het nieuws en hoopt dat de rest van de modewereld snel volgt. (RDM)