De naam van de Spaanse keten Zara is gebaseerd op de man uit de film 'Zorba the Greek' uit 1969. Dat meldt de Britse Vogue.

Volgens Jesus Echevarria, de directeur van de communicatie-afdeling van Zara, werd de naam gekozen nadat de eigenaar van de keten, Amancia Ortega, naar Zorba the Greek had gekeken.

Hij wou zijn winkel vernoemen naar het personage Zorba, maar een gelijknamige bar twee straten verder verhinderde dat. Ze hadden echter al de letters laten ontwerpen en hebben de naam dan maar veranderd in Zara.

Ondertussen zijn we 37 jaar verder en is Zara is een van de winstgevende ketens ter wereld. Ortega is de derde rijkste persoon ter wereld. (RDM)

De naam van de Spaanse keten Zara is gebaseerd op de man uit de film 'Zorba the Greek' uit 1969. Dat meldt de Britse Vogue. Volgens Jesus Echevarria, de directeur van de communicatie-afdeling van Zara, werd de naam gekozen nadat de eigenaar van de keten, Amancia Ortega, naar Zorba the Greek had gekeken. Hij wou zijn winkel vernoemen naar het personage Zorba, maar een gelijknamige bar twee straten verder verhinderde dat. Ze hadden echter al de letters laten ontwerpen en hebben de naam dan maar veranderd in Zara. Ondertussen zijn we 37 jaar verder en is Zara is een van de winstgevende ketens ter wereld. Ortega is de derde rijkste persoon ter wereld. (RDM)