Hugo Boss zal de nieuwe collecties van zijn luxelijn BOSS niet langer te koop aanbieden via de webshop Zalando. Het Duitse modelabel vindt de webshop 'niet genoeg klasse' hebben, zo melden verschillende websites.

De Duitse onderneming Zalando slaagt erin heel wat verschillende modemerken - van Vero Moda tot Ralph Lauren - aan te bieden in heel Europa. Vanaf volgend seizoen zal de luxecollectie BOSS echter uit het aanbod worden geschrapt. Dit gebeurt op vraag van het modelabel Hugo Boss zelf.

"We moeten in alle verkoopskanalen veel aandacht besteden aan een goede positionering van ons merk. Ook online", vertelt managing director Ingo Hesse in het Duitse vakblad Textilwirtschaft. "Zowel de uitstraling als de slogan 'Schreeuw van geluk' van Zalando passen niet bij het eerste-klasse-imago van ons merk."

Het feit dat Zalando ook buiten de soldenperiode fikse kortingen geeft, zou ook een rol spelen in de beslissing van het Duitse label. Hugo Boss verbreekt echter niet volledig de banden met de webshop. De goedkopere kledinglijnen Hugo, BOSS Orange, BOSS Green en BOSS Kidswear zullen wel nog verkocht worden via Zalando. (EL)

Hugo Boss zal de nieuwe collecties van zijn luxelijn BOSS niet langer te koop aanbieden via de webshop Zalando. Het Duitse modelabel vindt de webshop 'niet genoeg klasse' hebben, zo melden verschillende websites. De Duitse onderneming Zalando slaagt erin heel wat verschillende modemerken - van Vero Moda tot Ralph Lauren - aan te bieden in heel Europa. Vanaf volgend seizoen zal de luxecollectie BOSS echter uit het aanbod worden geschrapt. Dit gebeurt op vraag van het modelabel Hugo Boss zelf. "We moeten in alle verkoopskanalen veel aandacht besteden aan een goede positionering van ons merk. Ook online", vertelt managing director Ingo Hesse in het Duitse vakblad Textilwirtschaft. "Zowel de uitstraling als de slogan 'Schreeuw van geluk' van Zalando passen niet bij het eerste-klasse-imago van ons merk." Het feit dat Zalando ook buiten de soldenperiode fikse kortingen geeft, zou ook een rol spelen in de beslissing van het Duitse label. Hugo Boss verbreekt echter niet volledig de banden met de webshop. De goedkopere kledinglijnen Hugo, BOSS Orange, BOSS Green en BOSS Kidswear zullen wel nog verkocht worden via Zalando. (EL)