Het modelabel Zadig & Voltaire openen binnenkort een eigen hotel in de Franse hoofdstad. De deuren zijn nog niet open of het hotel komt al in een negatief daglicht te staan omwille van het strenge deurbeleid van oprichter Thierry Gillier.

Binnenkort krijgt Parijs er een exclusief adres bij. En dat 'exclusieve' element mag je wel zeer letterlijk nemen. Thierry Gillier, de oprichter van modelabel Zadig & Voltaire, vertelt over zijn hotelplannen aan WWD en hij vertelt dat niet iedereen welkom is in dit hotel. "Het hotel is bedoeld als een privé adres, een alternatief voor de standaardhotels in de stad. Er is in Parijs namelijk een grote vraag naar rustige hotels met respect voor de privacy. Gasten zullen dan ook streng geselecteerd worden en Chinese toeristen komen er niet in", vertelt Gillier aan WWD.

Met deze uitspraak begaf Thierry Gillier zich op glad ijs en een hotel dat al controversieel is voor het de deuren opent - dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. Woordvoerders van het modelabel proberen de uitspraak te nuanceren en het brandje te blussen. "We verontschuldigen ons voor de ongelukkige woordkeuze. Met 'chinezen' viseerde Gillier geen bevolkingsgroep, maar bedoelde hij het fenomeen 'massatoerisme'. Hoe dan ook, erg diplomatisch kunnen we deze woordkeuze niet noemen.

Ondanks alle heisa zal het hotel toch de deuren openen in 2014. Voor de locatie koos Zadig & Voltaire een oud stadhuis, waar in het verleden al modeshows van het label plaatsvonden. Het interieur van het hotel zou volledig in lijn liggen met de 'rock 'n roll' look en feel van het merk. (LVR)

Het modelabel Zadig & Voltaire openen binnenkort een eigen hotel in de Franse hoofdstad. De deuren zijn nog niet open of het hotel komt al in een negatief daglicht te staan omwille van het strenge deurbeleid van oprichter Thierry Gillier. Binnenkort krijgt Parijs er een exclusief adres bij. En dat 'exclusieve' element mag je wel zeer letterlijk nemen. Thierry Gillier, de oprichter van modelabel Zadig & Voltaire, vertelt over zijn hotelplannen aan WWD en hij vertelt dat niet iedereen welkom is in dit hotel. "Het hotel is bedoeld als een privé adres, een alternatief voor de standaardhotels in de stad. Er is in Parijs namelijk een grote vraag naar rustige hotels met respect voor de privacy. Gasten zullen dan ook streng geselecteerd worden en Chinese toeristen komen er niet in", vertelt Gillier aan WWD. Met deze uitspraak begaf Thierry Gillier zich op glad ijs en een hotel dat al controversieel is voor het de deuren opent - dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. Woordvoerders van het modelabel proberen de uitspraak te nuanceren en het brandje te blussen. "We verontschuldigen ons voor de ongelukkige woordkeuze. Met 'chinezen' viseerde Gillier geen bevolkingsgroep, maar bedoelde hij het fenomeen 'massatoerisme'. Hoe dan ook, erg diplomatisch kunnen we deze woordkeuze niet noemen. Ondanks alle heisa zal het hotel toch de deuren openen in 2014. Voor de locatie koos Zadig & Voltaire een oud stadhuis, waar in het verleden al modeshows van het label plaatsvonden. Het interieur van het hotel zou volledig in lijn liggen met de 'rock 'n roll' look en feel van het merk. (LVR)