Samen met Magnum Ice Cream gaat ontwerper Zac Posen een unieke jurk maken van 24 karaat goud. Zijn inspiratie hiervoor was Magnums nieuwste goudkleurig ijsje 'Magnum Gold?!'.

De gouden jurk bestaat uit meer dan 10.000 pailletten van 24 karaat goud in vijf verschillende groottes. "Mijn eerste gouden jurk maken was een onbetaalbare ervaring", zei Posen die de jurk in amper twee weken tijd in elkaar naaide. "Van nature ben ik aangetrokken tot luxe en hou ik ervan om mijn creatieve grenzen te verleggen. Het ontwerpproces van een echte gouden jurk was heel spannend." Het 'Magnum Gold?!' ijsje was zijn inspiratiebron: "De sleep doet me denken aan ijs dat smelt. Zowel ijscrème en mode doen me denken aan luxe, sensualiteit en decadentie, dingen die je eet en draagt voor je eigen plezier. De jurk is zo decadent."

De jurk, die naar schatting 1,5 miljoen dollar waard is, zal te zien zijn in Magnums kortfilm 'As Good As Gold' tijdens het Tribeca Film Festival op 18 april. De film 'As Good As Gold' is van de Emmy-award winnende regisseur John Casar. 'True Blood'-acteur Joe Manganiello en de Braziliaanse actrice Caroline Correa spelen de hoofdrollen. De film gaat over een dief wiens plannen worden gedwarsboomd.

Fabrikant Unilever wil met deze stunt de 'Magnum Gold' ijsjes introduceren in de Verenigde Staten. De ijsjes, die bestaan uit zeezout karamel en vanille-ijs uit Madagascar met een laagje Belgische chocolade, zijn bedekt met een schitterende gouden kleur.

In 2011 strikte Magnum de actrice Rachel Bilson voor een driedelige kortfilm geregisseerd door niemand minder dan Karl Lagerfeld. In het reclamefilmpje weigert Bilson verder te gaan met de fotoshoot zonder eerst een Magnum te eten. Vorig jaar maakte het kledingmerk Alice+Olivia een speciale minirok voor de lancering van de Magnum Mini's. (AL)

Samen met Magnum Ice Cream gaat ontwerper Zac Posen een unieke jurk maken van 24 karaat goud. Zijn inspiratie hiervoor was Magnums nieuwste goudkleurig ijsje 'Magnum Gold?!'. De gouden jurk bestaat uit meer dan 10.000 pailletten van 24 karaat goud in vijf verschillende groottes. "Mijn eerste gouden jurk maken was een onbetaalbare ervaring", zei Posen die de jurk in amper twee weken tijd in elkaar naaide. "Van nature ben ik aangetrokken tot luxe en hou ik ervan om mijn creatieve grenzen te verleggen. Het ontwerpproces van een echte gouden jurk was heel spannend." Het 'Magnum Gold?!' ijsje was zijn inspiratiebron: "De sleep doet me denken aan ijs dat smelt. Zowel ijscrème en mode doen me denken aan luxe, sensualiteit en decadentie, dingen die je eet en draagt voor je eigen plezier. De jurk is zo decadent." De jurk, die naar schatting 1,5 miljoen dollar waard is, zal te zien zijn in Magnums kortfilm 'As Good As Gold' tijdens het Tribeca Film Festival op 18 april. De film 'As Good As Gold' is van de Emmy-award winnende regisseur John Casar. 'True Blood'-acteur Joe Manganiello en de Braziliaanse actrice Caroline Correa spelen de hoofdrollen. De film gaat over een dief wiens plannen worden gedwarsboomd. Fabrikant Unilever wil met deze stunt de 'Magnum Gold' ijsjes introduceren in de Verenigde Staten. De ijsjes, die bestaan uit zeezout karamel en vanille-ijs uit Madagascar met een laagje Belgische chocolade, zijn bedekt met een schitterende gouden kleur. In 2011 strikte Magnum de actrice Rachel Bilson voor een driedelige kortfilm geregisseerd door niemand minder dan Karl Lagerfeld. In het reclamefilmpje weigert Bilson verder te gaan met de fotoshoot zonder eerst een Magnum te eten. Vorig jaar maakte het kledingmerk Alice+Olivia een speciale minirok voor de lancering van de Magnum Mini's. (AL)