Stefano Pilati, creatief directeur bij modehuis YSL, onthult in juni zijn "New Vintage"-collectie. Deze collectie is helemaal gerealiseerd met gerecycleerde stoffen uit vorige ontwerpen van het Franse huis. Dat schrijft het Amerikaanse magazine Newsweek. YSL is hiermee een van de eerste exclusieve designerslabels die een stap zet in de wereld van 'groen' ondernemen. Volgens Pilati is hergebruiken wat al bestaat een van de beste manieren om creativiteit en ecologie te combineren.

De stukken uit New Vintage liggen in de lijn van het iconische silhouet van YSL, met onder meer geborduurde trenchcoats en bustierjurken. In de collectie zijn ook een tas en stonewashed jasjes opgenomen. De New Vintage-collectie zal alleen te koop zijn bij Barneys in New York.

Ann Heylens.

Stefano Pilati, creatief directeur bij modehuis YSL, onthult in juni zijn "New Vintage"-collectie. Deze collectie is helemaal gerealiseerd met gerecycleerde stoffen uit vorige ontwerpen van het Franse huis. Dat schrijft het Amerikaanse magazine Newsweek. YSL is hiermee een van de eerste exclusieve designerslabels die een stap zet in de wereld van 'groen' ondernemen. Volgens Pilati is hergebruiken wat al bestaat een van de beste manieren om creativiteit en ecologie te combineren.De stukken uit New Vintage liggen in de lijn van het iconische silhouet van YSL, met onder meer geborduurde trenchcoats en bustierjurken. In de collectie zijn ook een tas en stonewashed jasjes opgenomen. De New Vintage-collectie zal alleen te koop zijn bij Barneys in New York. Ann Heylens.