Het Franse modehuis Yves Saint Laurent heeft de aanklacht tegen het schoenenmerk Louboutin laten vallen. Dat meldt WWD en werd ook bevestigd door Christian Louboutin.

Met deze beslissing komt ook meteen een einde aan een van de bekendste en meest besproken rechtszaken in de modewereld. Hoe is het nu weer allemaal begonnen?

In april 2011 klaagde Louboutin het modehuis Yves Saint Laurent aan omdat die een rode schoon met rode zool op de markt had gebracht. Daar waren ze bij Louboutin niet gelukkig mee, want de rode zool is al jaar en dag hun kenmerk. De rechter besloot daar echter anders over en stelde zelfs de geldigheid van het patent van Louboutin in vraag. Louboutin ging daarop in hoger beroep, maar verloor opnieuw de rechtszaak waardoor zijn kenmerkende rode zool dus ook door YSL mocht gebruikt worden. Een ramp voor een merk waarbij imago alles is.

Daarbovenop had YSL een rechtszaak aangespannen om het patent van de rode zool nietig te laten verklaren, maar die aanklacht hebben ze nu laten vallen. "Deze rechtszaak betekende een volledige overwinning voor ons", zegt David Bernstein, de advocaat van het modehuis YSL. "We mogen de schoenen verkopen en dat is wat telt. We hebben gewonnen en willen niet wraakzuchtig zijn."

Doordat YSL ervoor kiest om niet verder te gaan met de rechtszaak, blijft het patent van Louboutin in ere. "Het kan wel makkelijk nietig verklaard worden als Louboutin SA ervoor kiest om opnieuw een rechtszaak aan te spannen", aldus de advocaat van YSL. Die stelling wordt dan weer in twijfel getrokken door Harley Lewin, de advocaat die Louboutin heeft vertegenwoordigd. Hij meent dat een nieuwe rechtszaak niet automatisch weer gewonnen zou worden door de andere partij.

In ieder geval is dit de beste oplossing voor beide modehuizen, die hun naam en eer intact kunnen houden en hun relatie in de verdere toekomst niet in gevaar brengen. (RDM)

Het Franse modehuis Yves Saint Laurent heeft de aanklacht tegen het schoenenmerk Louboutin laten vallen. Dat meldt WWD en werd ook bevestigd door Christian Louboutin. Met deze beslissing komt ook meteen een einde aan een van de bekendste en meest besproken rechtszaken in de modewereld. Hoe is het nu weer allemaal begonnen?In april 2011 klaagde Louboutin het modehuis Yves Saint Laurent aan omdat die een rode schoon met rode zool op de markt had gebracht. Daar waren ze bij Louboutin niet gelukkig mee, want de rode zool is al jaar en dag hun kenmerk. De rechter besloot daar echter anders over en stelde zelfs de geldigheid van het patent van Louboutin in vraag. Louboutin ging daarop in hoger beroep, maar verloor opnieuw de rechtszaak waardoor zijn kenmerkende rode zool dus ook door YSL mocht gebruikt worden. Een ramp voor een merk waarbij imago alles is. Daarbovenop had YSL een rechtszaak aangespannen om het patent van de rode zool nietig te laten verklaren, maar die aanklacht hebben ze nu laten vallen. "Deze rechtszaak betekende een volledige overwinning voor ons", zegt David Bernstein, de advocaat van het modehuis YSL. "We mogen de schoenen verkopen en dat is wat telt. We hebben gewonnen en willen niet wraakzuchtig zijn." Doordat YSL ervoor kiest om niet verder te gaan met de rechtszaak, blijft het patent van Louboutin in ere. "Het kan wel makkelijk nietig verklaard worden als Louboutin SA ervoor kiest om opnieuw een rechtszaak aan te spannen", aldus de advocaat van YSL. Die stelling wordt dan weer in twijfel getrokken door Harley Lewin, de advocaat die Louboutin heeft vertegenwoordigd. Hij meent dat een nieuwe rechtszaak niet automatisch weer gewonnen zou worden door de andere partij. In ieder geval is dit de beste oplossing voor beide modehuizen, die hun naam en eer intact kunnen houden en hun relatie in de verdere toekomst niet in gevaar brengen. (RDM)