Tennisspeelster Yanina Wickmayer slaat de handen in mekaar met sport- en lifestyleketen United Brands voor haar eerste Athletics tenniscollectie. De kledinglijn ligt vanaf 17 mei in de winkelrekken van United Brands.

In hartje Antwerpen stelde de Belgische tennisster met zichtbare trots het resultaat van haar samenwerking met United Brands voor: de Yanina Wickmayer tenniscollectie voor Athletics, het huismerk van de winkelketen. Dit ter gelegenheid van de derde verjaardag van het label. 'Het is altijd een droom geweest om een eigen collectie te hebben en die komt nu uit. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit te lanceren', aldus Wickmayer. De collectie is te koop vanaf 17 mei in de twaalf United Brandsfilialen en op de webshop van de winkelketen.

Roze is de boodschap

Hoewel Wickmayer niet zelf de ontwerperspen in de hand heeft genomen, was ze wel nauw betrokken bij de ontwikkeling van de sportlijn. Ze keek nauwgezet toe dat de materialen, kleuren en pasvorm naar haar smaak waren. Het resultaat is een collectie met felroze als basiskleur, op aangeven van Yanina zelf. 'Ik ben iemand die graag lacht en altijd vrolijk is. De felroze kleur past dan ook perfect bij mijn karakter en de kleren stralen echt mijn persoonlijkheid uit.' Verwacht rokjes, T-shirts, shorts, sportbeha's, een kleedje, mouwloze shirts met ingewerkte beha en een sportjas om tijdens het opwarmen te dragen. Bovendien zijn alle stuks exclusief gesigneerd door Yanina. Een opvallend item en de favoriet van Wickmayer is de 'ruffle skirt', een schattig rokje met franjes dat volgens Yanina 'zeer comfortabel maar tegelijkertijd ook heel erg vrouwelijk' is.

100% Belgisch

In deze tijden van verontwaardiging over de erbarmelijke werkomstandigheden in de Aziatische textielfabrieken, waar heel wat kledingketens hun waren produceren, profileert United Brands zich als een puur Belgisch merk met een ontwerp- en productieproces dat zich situeert binnen Europa. Daarom was het voor het sportlabel dan ook evident dat een bekende Belgische sportvrouw als Yanina Wickmayer het gezicht zou worden van de collectie. De tennisster speelt volgende week voor het eerst op de Brussels Open in haar Athletics outfit, waarna ze ook op de courts van onder andere Roland Garros en de US Open in de roze stuks met witte elementen zal verschijnen. Voor het tornooi van Wimbledon werd - door de kledingvoorschriften die daar gelden - een witte outfit ontworpen, die tevens verkrijgbaar zal zijn in de winkels.

'Het belangrijkste bij tennissen is dat alles comfortabel zit en je vrij kan bewegen. Als je jezelf mooi vindt dan geeft dat vertrouwen, ook op het tennisveld en tijdens het tennisspelen.' In augustus komt een tweede collectie op de markt en daarna staan er nog samenwerkingen op het programma. 'Hopelijk is dit project het begin van iets moois', aldus Yanina.

Meer info: www.unitedbrands.be

(AC)

Tennisspeelster Yanina Wickmayer slaat de handen in mekaar met sport- en lifestyleketen United Brands voor haar eerste Athletics tenniscollectie. De kledinglijn ligt vanaf 17 mei in de winkelrekken van United Brands. In hartje Antwerpen stelde de Belgische tennisster met zichtbare trots het resultaat van haar samenwerking met United Brands voor: de Yanina Wickmayer tenniscollectie voor Athletics, het huismerk van de winkelketen. Dit ter gelegenheid van de derde verjaardag van het label. 'Het is altijd een droom geweest om een eigen collectie te hebben en die komt nu uit. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit te lanceren', aldus Wickmayer. De collectie is te koop vanaf 17 mei in de twaalf United Brandsfilialen en op de webshop van de winkelketen. Roze is de boodschap Hoewel Wickmayer niet zelf de ontwerperspen in de hand heeft genomen, was ze wel nauw betrokken bij de ontwikkeling van de sportlijn. Ze keek nauwgezet toe dat de materialen, kleuren en pasvorm naar haar smaak waren. Het resultaat is een collectie met felroze als basiskleur, op aangeven van Yanina zelf. 'Ik ben iemand die graag lacht en altijd vrolijk is. De felroze kleur past dan ook perfect bij mijn karakter en de kleren stralen echt mijn persoonlijkheid uit.' Verwacht rokjes, T-shirts, shorts, sportbeha's, een kleedje, mouwloze shirts met ingewerkte beha en een sportjas om tijdens het opwarmen te dragen. Bovendien zijn alle stuks exclusief gesigneerd door Yanina. Een opvallend item en de favoriet van Wickmayer is de 'ruffle skirt', een schattig rokje met franjes dat volgens Yanina 'zeer comfortabel maar tegelijkertijd ook heel erg vrouwelijk' is.100% Belgisch In deze tijden van verontwaardiging over de erbarmelijke werkomstandigheden in de Aziatische textielfabrieken, waar heel wat kledingketens hun waren produceren, profileert United Brands zich als een puur Belgisch merk met een ontwerp- en productieproces dat zich situeert binnen Europa. Daarom was het voor het sportlabel dan ook evident dat een bekende Belgische sportvrouw als Yanina Wickmayer het gezicht zou worden van de collectie. De tennisster speelt volgende week voor het eerst op de Brussels Open in haar Athletics outfit, waarna ze ook op de courts van onder andere Roland Garros en de US Open in de roze stuks met witte elementen zal verschijnen. Voor het tornooi van Wimbledon werd - door de kledingvoorschriften die daar gelden - een witte outfit ontworpen, die tevens verkrijgbaar zal zijn in de winkels. 'Het belangrijkste bij tennissen is dat alles comfortabel zit en je vrij kan bewegen. Als je jezelf mooi vindt dan geeft dat vertrouwen, ook op het tennisveld en tijdens het tennisspelen.' In augustus komt een tweede collectie op de markt en daarna staan er nog samenwerkingen op het programma. 'Hopelijk is dit project het begin van iets moois', aldus Yanina. Meer info: www.unitedbrands.be (AC)