Het Japanse modehuis Yohji Yamamoto heeft zijn management herschikt en een nieuwe strategie uitgestippeld. Door de herschikking sluit het mogelijk zijn flagship store in Antwerpen, de grootste Yamamoto-winkel ter wereld.

Het modehuis moest in oktober vorig jaar bescherming tegen zijn schuldeisers vragen nadat het in moeilijkheden was geraakt door de financiële crisis. Maar het vond al snel een investeerder, het Janpanse investeringsfonds Integral Corp. Dat stelde Shohei Otsuka aan als nieuwe ceo. Ontwerper Yamamoto zelf blijft de creatieve leiding op zich nemen. Een van hun eerste ingrepen is het integreren van de lijn Y's Menswear in Yohji Yamamoto Homme.

Yamamoto wil zich voortaan ook concentreren op Frankrijk, Groot-Brittannië en Hong Kong als belangrijkste afzetmarkten. Afgelopen week sloot het twee boetieks in New York en in Europa en de VS behoudt het in totaal nog tweehonderd verkooppunten. Het is nog niet zeker of de winkel in Antwerpen daarbij is. De flagship store ging pas in 2007 open en is met zijn 600 vierkante meter de grootste Yamamoto-winkel ter wereld. Volgens een woordvoerster van het Japanse modehuis wordt de komende maanden beslist over het lot van de Antwerpse vestiging.

Ann Heylens.

Het Japanse modehuis Yohji Yamamoto heeft zijn management herschikt en een nieuwe strategie uitgestippeld. Door de herschikking sluit het mogelijk zijn flagship store in Antwerpen, de grootste Yamamoto-winkel ter wereld. Het modehuis moest in oktober vorig jaar bescherming tegen zijn schuldeisers vragen nadat het in moeilijkheden was geraakt door de financiële crisis. Maar het vond al snel een investeerder, het Janpanse investeringsfonds Integral Corp. Dat stelde Shohei Otsuka aan als nieuwe ceo. Ontwerper Yamamoto zelf blijft de creatieve leiding op zich nemen. Een van hun eerste ingrepen is het integreren van de lijn Y's Menswear in Yohji Yamamoto Homme. Yamamoto wil zich voortaan ook concentreren op Frankrijk, Groot-Brittannië en Hong Kong als belangrijkste afzetmarkten. Afgelopen week sloot het twee boetieks in New York en in Europa en de VS behoudt het in totaal nog tweehonderd verkooppunten. Het is nog niet zeker of de winkel in Antwerpen daarbij is. De flagship store ging pas in 2007 open en is met zijn 600 vierkante meter de grootste Yamamoto-winkel ter wereld. Volgens een woordvoerster van het Japanse modehuis wordt de komende maanden beslist over het lot van de Antwerpse vestiging. Ann Heylens.