Vanaf woensdag mogen handelaars die kledij, schoenen of lederwaren verkopen, geen prijskortingen aankondigen of waardebonnen verdelen. Gezamenlijke aanbiedingen (het tweede artikel aan de helft van de prijs, een derde artikel gratis bij aankoop van twee stuks...) blijven wel mogelijk.

Volgens zelfstandigenorganisatie NSZ zal 30 procent van de zelfstandige modewinkels de komende weken effectief aan koppelverkoop doen, "gezien het weinig opbeurende najaar voor de sector". De organisatie verwijst naar de zachte herfst en de terreurdreiging, die ervoor zorgden dat de omzet van de sector gemiddeld met 3 procent achteruitging ten opzichte van het najaar 2014.

Vanaf woensdag mogen handelaars die kledij, schoenen of lederwaren verkopen, geen prijskortingen aankondigen of waardebonnen verdelen. Gezamenlijke aanbiedingen (het tweede artikel aan de helft van de prijs, een derde artikel gratis bij aankoop van twee stuks...) blijven wel mogelijk. Volgens zelfstandigenorganisatie NSZ zal 30 procent van de zelfstandige modewinkels de komende weken effectief aan koppelverkoop doen, "gezien het weinig opbeurende najaar voor de sector". De organisatie verwijst naar de zachte herfst en de terreurdreiging, die ervoor zorgden dat de omzet van de sector gemiddeld met 3 procent achteruitging ten opzichte van het najaar 2014.