Helaas geen overwinning voor onze landgenoot Raf Simons, maar er werden toch weer heel wat grote namen uit de mode geëerd op de uitreiking van British Fashion Awards.

De uitreiking van de British Fashion Awards, die dit jaar op 2 december plaatsnam, is niet enkel een avond van m'as-tu-vu, maar ook een hoogmis voor de Britse mode-industrie. Het Britse oermerk Burberry ging met twee prijzen naar huis, die van 'ontwerper van mannenmode van het jaar' en 'modelabel van het jaar'. Cara Delevingne moest het onderspit delven tegen collega Edie Campbell en de Belgische ontwerper Raf Simons zag de prijs in de nieuwe categorie van 'internationale ontwerper van het jaar' naar Miuccia Prada gaan.

'De naamafroeping van de winnaars deze avond is een fenomenale demonstratie van talent in de mode-industrie,' zei Natalie Massanet, de voorzitter van de British Fashion Council. Ze benadrukte ook dat niet enkel de winnaars bijdragen aan de Londense en Britse fashion scene, maar ook alle andere individuen die hier een aandeel in hebben.

Volledige lijst van de winnaars Ontwerper van vrouwenmode van het jaar: Christopher Kane

Ontwerper van mannenmode van het jaar: Burberry

Internationale ontwerper van het jaar: Miuccia Prada van Prada

Modelabel van het jaar: Burberry

Accessoirelabel van het jaar: Nicholas Kirkwood

Opkomende ontwerper van vrouwenmode: Simone Rocha

Opkomende ontwerper van mannenmode: Agi & Sam

Nieuwe gevestigde waarde: JW Anderson

Model van het jaar: Edie Campbell

Rode loper award: Erdem

Isabella Blow Award voor modecreator: Lady Amanda Harlech

British Style Award gebracht door Vodafone (gekozen door het publiek): Harry Styles

Special Recognition Award: Kate Moss

Special Recognition Award: Suzy Menkes

Uitzonderlijke prestatie in de mode: Terry en Tricia Jones, oprochters van i-D

(LP)

Helaas geen overwinning voor onze landgenoot Raf Simons, maar er werden toch weer heel wat grote namen uit de mode geëerd op de uitreiking van British Fashion Awards. De uitreiking van de British Fashion Awards, die dit jaar op 2 december plaatsnam, is niet enkel een avond van m'as-tu-vu, maar ook een hoogmis voor de Britse mode-industrie. Het Britse oermerk Burberry ging met twee prijzen naar huis, die van 'ontwerper van mannenmode van het jaar' en 'modelabel van het jaar'. Cara Delevingne moest het onderspit delven tegen collega Edie Campbell en de Belgische ontwerper Raf Simons zag de prijs in de nieuwe categorie van 'internationale ontwerper van het jaar' naar Miuccia Prada gaan. 'De naamafroeping van de winnaars deze avond is een fenomenale demonstratie van talent in de mode-industrie,' zei Natalie Massanet, de voorzitter van de British Fashion Council. Ze benadrukte ook dat niet enkel de winnaars bijdragen aan de Londense en Britse fashion scene, maar ook alle andere individuen die hier een aandeel in hebben. Volledige lijst van de winnaars Ontwerper van vrouwenmode van het jaar: Christopher Kane Ontwerper van mannenmode van het jaar: Burberry Internationale ontwerper van het jaar: Miuccia Prada van Prada Modelabel van het jaar: Burberry Accessoirelabel van het jaar: Nicholas Kirkwood Opkomende ontwerper van vrouwenmode: Simone Rocha Opkomende ontwerper van mannenmode: Agi & Sam Nieuwe gevestigde waarde: JW Anderson Model van het jaar: Edie Campbell Rode loper award: Erdem Isabella Blow Award voor modecreator: Lady Amanda Harlech British Style Award gebracht door Vodafone (gekozen door het publiek): Harry Styles Special Recognition Award: Kate Moss Special Recognition Award: Suzy Menkes Uitzonderlijke prestatie in de mode: Terry en Tricia Jones, oprochters van i-D (LP)