Winkeladresje voor ecoliefhebbers

Dimanche à Bamako is een trendy design- en eco-modewinkel in hartje Leuven.

In een mooi herenhuis, onder de toren van de Sint-Geertruikerk in Leuven, kunt u sinds enkele jaren de trendy design- en eco-fashionwinkel van Laurence Baeyens terugvinden. Een selectie van unieke en eerlijke producten van internationale labels, dat is waar Dimanche à Bamako voor staat. Een rondreis door het Afrikaanse Mali was de aanzet voor dit ecologisch bewuste project in hartje Leuven. “De Afrikaanse stoffen en de mooi gedrapeerde klederdracht gaven me zin naar meer,” zegt styliste Laurence Baeyens op haar website. Terug in België ging ze op zoek naar jonge ontwerpers, trendy labels en originele collecties met één gemeenschappelijk doel: het verenigen van mens en natuur.

Bij Dimanche à Bamako is werkelijk alles te vinden voor wie op zoek is naar trendy hebbedingen, leuke kinderkleertjes, bijzondere juwelen en modieus design. De boetiek is ook het verkooppunt in Leuven van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles.

Eigen label Maar naast een winkel is Dimanche à Bamako ook de naam van het eigen label van Laurence Baeyens. Met haar ontwerpen van kinderkleding, designobjecten en juwelen trekt ze regelmatig naar Mali op zoek naar lokale grondstoffen. “De Afrikaanse look en feeling zijn een originele en vooral kleurrijke meerwaarde. Al onze ontwerpen worden uitgevoerd in lokale ateliers waar het Malinees vakmanschap van generatie op generatie wordt doorgegeven,” aldus Baeyens.

Sinds kort heeft Dimanche à Bamako ook een online webshop.
Tine Vandeweyer

Dimanche à Bamako is dagelijks open van 10u-18u. Gesloten op donderdag en zondag. www.dimancheabamako.be


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content