Win een ticket voor ‘Echo’ en ‘Augurism’ in het MoMu in Antwerpen

© GF
Redactie Knack Weekend

Het wordt een kleurrijk en surrealistisch najaar in het Antwerps modemuseum. De expo ‘Echo’ onderzoekt de band tussen kunst en kleding aan de hand van het werk van onder meer Anne Teresa de Keersmaeker, in ‘Augure’ word je als bezoeker ondergedompeld in het universum van veelzijdig kunstenaar Baloji. Voor beide kan je hieronder tickets winnen.

Een outfit vertelt een verhaal, en verhalen creëren herinneringen. Echo, de nieuwe expo in het Antwerpse modemuseum, onderzoekt de band tussen kleding en kunst aan de hand van het werk van ontwerpster Simone Rocha, kunstenares Louise Bourgeois en choreografe Anne Teresa de Keersmaeker.

Hoe beïnvloedt een jurk je manier van bewegen? Wat is de impact van een schoen op je houding? Het zijn vragen waar je niet elke dag bij stilstaat, maar die voor elk van de drie artiesten bepalend zijn geweest hun artistieke keuzes. Alle drie gebruiken ze kleding, textiel en herinneringen om hun creaties vorm te geven en verhalen te vertellen.

In de expo gaat het niet alleen over kleding, maar ook over moederschap, kindertijd en nostalgie, handwerk en reparatie. Je krijgt niet enkel perfecte stuks te zien, ook imperfecte kleding die iets vertelt over de dragers ervan wordt getoond.

Kleuren en culturen die clashen

Tegelijk loopt ook ‘Augurism’ van transdisciplinair kunstenaar Baloji. De expo is gebaseerd op zijn gelijknamig filmdebuut, de officiële Belgische inzending voor de Oscars van 2024 en gaat over de complexiteit van een identiteit, en hoe je in het heden omgaat met het verleden. Bezoekers worden zowel fysiek als emotioneel ondergedompeld in het universum van Baloji, waar alles draait rond kleuren en culturen.

Knack Weekend geeft 1.000 tickets weg voor deze twee expo’s, die openen vanaf 14 oktober. Deelnemen kan via deze weg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content