Clueless, met Brittany Murphy en Alicia Silverstone, is de visuele bijbel voor iedereen die in de jaren negentig een tiener genoemd kon worden. Naast een ongelofelijk geheugen voor een aftandse Mentosreclame, een voorliefde voor Ren en Stimpy en Rolling With The Homies op onze iPod doet de film ons nog steeds watertanden bij het aanschouwen van de heerlijke ninetiesoutfits. Clueless is way existential, en dat heeft Kimberley Gordon van Wildfox goed begrepen.

De volledige zomercollectie van het Amerikaanse label is dan ook gebaseerd op de film en neemt je mee van het winkelcentrum naar de tennisbanen. Wij hoopten stiekem op de geruite pea coat die Cher droeg nadat ze "een bijna dood ervaring had gehad" maar stellen ons tevreden met tartan rokjes en hemdjes, pluizige rugzakjes, ironische sweats, gehaakte mutsjesn sportbh's, crop tops en zelfs een sensible white shirt waarmee zelfs wij zouden slagen voor ons rij-examen.

Omhels deze zomer dus je innerlijke nineties kid en combineer het geheel met kniekousen, kleurgecoördineerde bubbelgum of een Franse baret maar onthoud: a watch doesn't really go with these outfits. (KS)

Clueless, met Brittany Murphy en Alicia Silverstone, is de visuele bijbel voor iedereen die in de jaren negentig een tiener genoemd kon worden. Naast een ongelofelijk geheugen voor een aftandse Mentosreclame, een voorliefde voor Ren en Stimpy en Rolling With The Homies op onze iPod doet de film ons nog steeds watertanden bij het aanschouwen van de heerlijke ninetiesoutfits. Clueless is way existential, en dat heeft Kimberley Gordon van Wildfox goed begrepen. De volledige zomercollectie van het Amerikaanse label is dan ook gebaseerd op de film en neemt je mee van het winkelcentrum naar de tennisbanen. Wij hoopten stiekem op de geruite pea coat die Cher droeg nadat ze "een bijna dood ervaring had gehad" maar stellen ons tevreden met tartan rokjes en hemdjes, pluizige rugzakjes, ironische sweats, gehaakte mutsjesn sportbh's, crop tops en zelfs een sensible white shirt waarmee zelfs wij zouden slagen voor ons rij-examen. Omhels deze zomer dus je innerlijke nineties kid en combineer het geheel met kniekousen, kleurgecoördineerde bubbelgum of een Franse baret maar onthoud: a watch doesn't really go with these outfits. (KS)