De twintig kandidaten voor de titel van 'Nieuwsmaker van het jaar' zijn bekend gemaakt. Op 15 december komt de winnaar uit de bus. Opvallend is dat er maar vier vrouwen werden genomineerd.

Ontdek hier de genomineerden

1. Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton).

2. Tory Burch, CEO en ontwerpster van Tory Burch.

3. Brian Cornell, voorzitter en CEO van Target.

4. Dov Charney, oprichter American Apparel. Viespeuk of genie?

Reuters
© Reuters

5. Stefano Gabbana en Domenico Dolce, creatieve directie Dolce & Gabbana. 2014 zal voor hen de boeken ingaan als een bewogen jaar waarin ze de rechtszaak rond belastingontduiking wonnen.

6. Jean Paul Gaultier, artistiek directeur en ontwerper Jean Paul Gaultier. Hij maakte bekend dat hij stopt met prêt-à-porter en zich volledig gaat focussen op haute couture en parfums.

Facebook
© Facebook

7. Ralph Lauren, voorzitter en CEO Ralph Lauren. Verschillende onderscheidingen zorgden voor een topjaar voor Lauren.

8. Karen Katz, president en CEO Neiman Marcus Group.

9. Nicolas Ghesquière, artistiek directeur Louis Vuitton. Een rijzende ster.

.
© .

10. Edward S. Lampert, voorzitter en CEO Sears.

11. Terry J. Lundgren, voorzitter, president en CEO Macy's.

12. Jack Ma, voorzitter en oprichter Alibaba Group.

13. Marigay McKee, president van Saks Fifth Avenue.

14. Doug McMillon, president en CEO van Wal-Mart.

De Barbie-collectie van Jeremy Scott, Twitter
De Barbie-collectie van Jeremy Scott © Twitter

15. Jeremy Scott, creatief directeur van Moschino. Hij schudde de modewereld wakker met zijn levendige en jeugdige collecties.

16. Hedi Slimane, creatief directeur Saint Laurent.

17. Masahiko Uotani, CEO Shiseido.

18. Diane von Furstenberg vierde dit jaar 40 jaar in de mode.

Diane von Furstenberg , Reuters
Diane von Furstenberg © Reuters

19. Alexander Wang, creatief directeur Alexander Wang en Balenciaga.

20. Mark Zuckerberg, oprichter, voorzitter en CEO van Facebook, het sociale medium is en blijft een van de belangrijkste platformen wereldwijd.

De twintig kandidaten voor de titel van 'Nieuwsmaker van het jaar' zijn bekend gemaakt. Op 15 december komt de winnaar uit de bus. Opvallend is dat er maar vier vrouwen werden genomineerd.1. Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton). 2. Tory Burch, CEO en ontwerpster van Tory Burch. 3. Brian Cornell, voorzitter en CEO van Target. 4. Dov Charney, oprichter American Apparel. Viespeuk of genie? 5. Stefano Gabbana en Domenico Dolce, creatieve directie Dolce & Gabbana. 2014 zal voor hen de boeken ingaan als een bewogen jaar waarin ze de rechtszaak rond belastingontduiking wonnen. 6. Jean Paul Gaultier, artistiek directeur en ontwerper Jean Paul Gaultier. Hij maakte bekend dat hij stopt met prêt-à-porter en zich volledig gaat focussen op haute couture en parfums.7. Ralph Lauren, voorzitter en CEO Ralph Lauren. Verschillende onderscheidingen zorgden voor een topjaar voor Lauren. 8. Karen Katz, president en CEO Neiman Marcus Group. 9. Nicolas Ghesquière, artistiek directeur Louis Vuitton. Een rijzende ster. 10. Edward S. Lampert, voorzitter en CEO Sears. 11. Terry J. Lundgren, voorzitter, president en CEO Macy's. 12. Jack Ma, voorzitter en oprichter Alibaba Group. 13. Marigay McKee, president van Saks Fifth Avenue. 14. Doug McMillon, president en CEO van Wal-Mart. 15. Jeremy Scott, creatief directeur van Moschino. Hij schudde de modewereld wakker met zijn levendige en jeugdige collecties. 16. Hedi Slimane, creatief directeur Saint Laurent. 17. Masahiko Uotani, CEO Shiseido. 18. Diane von Furstenberg vierde dit jaar 40 jaar in de mode. 19. Alexander Wang, creatief directeur Alexander Wang en Balenciaga. 20. Mark Zuckerberg, oprichter, voorzitter en CEO van Facebook, het sociale medium is en blijft een van de belangrijkste platformen wereldwijd.